Kralj željeza poziva navijače na boćarski spektakl: BK BK GORČINA – BK MARINIĆI U SINJU

Može li balotaški „profesor“ do kraja u Stobreču?! VELIKI POVRATAK SLAVE MARETIĆA
20 siječnja, 2018
Veliki omiški derbi Marinu Ribičiću: LUKA ŽURE I SLAVE MARETIĆ ZA FINALE
26 siječnja, 2018

Kralj željeza poziva navijače na boćarski spektakl: BK BK GORČINA – BK MARINIĆI U SINJU

branko-cubela

Dok balotaška javnost čeka drugo polufinale pojedinca u Stobreču, na kojem legendarni Marin Ribičić vuče i one posljednje trikove iz svog bogatog repertoara kako bi taj spektakl na kraju i osvojio (o svemu više uskoro), u Sinju nas čeka iznimno važna utakmica za dalmatinsko boćanje u cjelini.

Već smo pisali o tome kako je boćarska dvorana ono što nasušno fali i nedostaje klubovima koji egzistiraju na području grada Omiša. BK Gorčina i BK Naklice kao dvije vodeće perjanice omiškog boćanja svoje seniorske domaće utakmice igraju u dvoranama prijateljskih klubova. Tako BK Gorčina svoje prvoligaške utakmice igra u Sinju.

Upravo tamo (u boćarsku dvoranu u Sinju) megapopularni kralj željeza Branko Ćubela poziva sve prijatelje boćanja u subotu 27.01.2017 u 15:00 na utakmicu BK Gorčina – BK Marinići. Naime, BK Gorčina se bori sa ostanak u 1.HBL. Dvije ekipe ispadaju iz lige. Jako je izgledno da će jedna od njih biti BK Podhum, dok će drugog putnika u drugu ligu, još je izglednije, dati netko od spomenutog dvojca. Obje ekipe imaju jednak broj bodova na tablici, a Gorčini i Branku Ćubeli je svaka pomoć potrebna. Osim Branka Ćubela momčad nosi fantastični Stipe Petričević, dok će im od velike pomoći biti dvojac u fantastičnoj formi Toni Škrabić Pako i Petar Bilokapić. Velikan sa „južne balotaške hemisfere“ i jedna od največih sinjskih perjanica svih vremena su kombinacija koja će zalaganjem i željom nedvojbeno srčano nositi ekipu do zadnje sekunde utakmice.

Obzirom da sve niže lige i klubovi direktno ovise o ishodu lige, a time i same utakmice, uključujući i BK Otok, BK Naklice i BK Nada, Gorčina će na tribinama imati jako veliku podršku.

Ukoliko Gorčina sačuva prvoligaški status, Dalmacija će u lizi imati četiri prvoligaša iduće sezone, a glavni kandidati koji se imaju namjeru pridružiti sadašnjim prvoligašima su HE Dubrovnik, Metković, Primošten i Zlatan Otok Hvar.

Comments are closed.