Veliki omiški derbi Marinu Ribičiću: LUKA ŽURE I SLAVE MARETIĆ ZA FINALE

Kralj željeza poziva navijače na boćarski spektakl: BK BK GORČINA – BK MARINIĆI U SINJU
25 siječnja, 2018
Veliko finale Stobreča: LUKI ŽURI PRESTIŽNA TITULA U POJEDINCU
7 veljače, 2018

Veliki omiški derbi Marinu Ribičiću: LUKA ŽURE I SLAVE MARETIĆ ZA FINALE

fin2 marin fc

Dok popularni kralj željeza provodi stravično jaku kampanju regionalnih razmjera kako bi navijače privukao u Sinj, dok se najbolji balotaški menađeri oštro i u tajnosti pozicioniraju za novu utrku za kralja bakelita 2018, dok popularni as iz Kaštela „Ombre“ zabavlja navijače odlukama koje bi i najjačim kombinatorcima i poznavateljima vođenja igre balota bile potpuno apstraktne, za to isto vrijeme traje uzbudljiva završnica pojednca u Stobreču.

Tamo su polufinale ugledale četiri velike zvijezde bakelita. Tonći Jerić, Slave Maretić, Luka Žure i Marin Ribičić scenu „hotela“ u Stobreču su pripremili za pravi spektakl.

Ribičiću omiški derbi:

U sklopu prvog polufinala Marin Ribičić je u gradskom derbiju slavio tijesnih 2:0 protiv Tonća Jerića. Jerić je bio blizu u oba seta. Ipak, bravurozni Ribičić koji poznaje svako zrno ponajboljeg terena u regiji je uspio fantastičnim naslonima osigurati pobjedu. Meč je bio pod iznimnim povećalom obzirom da se radi o dva igrača iz omiške baze igrača i dvije istinske legende balotanja. Ribičić je pobjedom vratio Jeriću za pojedinačni poraz u Jesenicama od prošle godine.

Drugo polufinale i što će nam ponuditi akteri:

Drugo polufinale ponudit će dvoboj velikana, Slavka Maretića i Luke Žure. To je dvoboj u kojem je Žure nedvojbeno favorit, što ne znači da je meč unaprijed njegov. Stobreč je i Maretiću iznimno „domaće“ igralište.

Osim dobre igre i ponešto „fortune“, Maretić će trebati solidan nivo pucanja, čvrstu strategiju igre, bez obzira na sve ono što igra protivnik, sa jako niskim postotkom pucanih balota u odnosu na ukupan broj balota i to od prve do zadnje minute utakmice. Jako valjanje nakon promašene balote kako bi prisilio Žuru da ga pobjedi, a sve kako nebi pobijedio sam sebe. Maretiću na odmet neće biti dodatna koncentracija prilikom odigravanja balota u gumi, u kojoj je Žure neprikosnoven.

Žure će za pobjedu trebati svoj solidan nivo igre i nešto dobre strategije. On je znalac i jednog i drugog, a prisiljavanje Maretića na pucanje, valjačko otimanje Maretićevih solidnih balota s ciljem da ovaj još malo više puca u odnosu na zacrtano, kako bi sve zajedno za rezultat imalo povećanje broja Maretićevih pucačkih balota u odnosu na ukupan broj odigranih balota te razbijanje ritma valjanja Slave Maretića. Ono što bi Žure trebao izbjegavati je i visok postotak ukupne igre u zidovima u kojima Maretić može biti jednako opasan kao i Ribičić. Jedva čekamo.

Comments are closed.