Ljepotica u Stobreču: POBJEDA PETRA CRLJENA I ANTE BOŽIĆA

Repriza finala: VAŽNO JE OFORMITI EKIPU SA MIROM BRADARIĆEM MARINEROM
27 svibnja, 2016
Čudotvor: UREDIO TERENE, OŽIVIO MALONOGOMETNU EKIPU, ORGANIZIRA TURNIR
28 svibnja, 2016

Ljepotica u Stobreču: POBJEDA PETRA CRLJENA I ANTE BOŽIĆA

Ante Božić

Ante Božić i Ivan Radačić

Kakvu pravu utakmicu su vidjeli samo navijači u Stobreču. Dva vrhunska pucača i dva tvrda valjača na djelu. Par Crljen – Božić uz podršku trećeg igrača Ivana Radačića Rade.

Prvu partiju su dobili Folk Dolić i Ivan Penić 16:13  uz briljantnu igru Ante Božića, ali i Folka Dolića, koji je otpucao partiju sa svega jednom promasenom balotom. Također, dobru igru pružio je i Penić, koji je bio na 70-ak posto uvaljanih balota i losu igru Petra Crljena koji od 15 udaraca ubio 4 balote, sa 7 danih „golova“ bulin balota. To znači da ovaj vanserijski pucač naprosto nije imao sreće. Stalno su „kaštelani“ bili u priključku, ali pri rezultatu 14:13 Dolic bravurozno pogađa tešku balotu u gumi za gotov set i tako potvrđuje pobjedu i svoju dobru igru.

Drugi set pocinje rezultatom 5:1 za Božića i Crljena iz bitno poboljšanog pucača, koji je podigao svoje pucanje na 70 posto. Nakon toga se odvija kljucni trenutak seta kad Božić uvalja prvu balotu „cik“, Dolic prvi put faliva sa dvije balote. Penic valja te otima balotu na 20 koju Crljen skoro restaje u mjestu, a njegova balota ostaje na metar od bulina. Penic valja dobre dvije balote. Jednu na 50 centimetara, drugu na 70 centimetara, a genijalni Crljen ih pogada i reštaje jednim hitcem za laganih 6 punata koji su dio nedostiznih 16:6 uz Božićevu i Crljenovu dobru igru.

Treci set pocinje vodstvom 7:1 za Božića i Crljena, uz opet dobru igru, ali Dolić i Penić iskorištavaju gresku i dva puta zaredom uzimaju po tri punta. Folk Dolić je cijelu večer ubio jedan mali kamion balota, što je pokazatelj kakvu predstavu su momci prikazali. Također igrao je vidno ozljeđen (fraktura lateralnog dijela glavice fibule). Njegovim van serijskim pogotcima sinjani dolaze do 11:8 prednosti. Ipak, kaštelani serijom 8:0 privode partiju kraju sa četri ruke po 2 punta. Zadnja se ruka odigrala u gumi s velikim viškom balota kod Crljena i Božića. Kaštelani su na 7:1 upali u veliku krizu u igri. Ipak, smogli su snage za ponovno uzdizanje i konačni preokret. Utakmica kakve se nebi postidilo ni finale turnira.

Comments are closed.