HAJDUK RAŠICA I DALJE FAVORIT: Naklice ulaze u najvažniji period u povijesti boćanja u Omišu i Poljicima !
13 ožujka, 2022
Piše se povijest boćanja u Dalmaciji ! ZAPOČELO ŽUPANIJSKO ŠKOLSKO BOĆARSKO NATJECANJE !
16 ožujka, 2022

MARKO PLAZONJA: Hajduk kao obiteljska ljubav !

“Kralj špondi” – Marko Plazonja

Nakon što je oformljena rubrika “Balotaši na sportskim događanjima”, razvidno je da mnogi balotaši uz boćanje i balotanje imaju još po neku sportsku ljubav. Velik broj balotaša vezan je za futsal, dio njih za rukomet, a Hajduk i Hrvatska su mnogima visoko na listi prioriteta. Postoje čak ljubitelji balota koji prate i neke inozemne sportske klubove uživo, o čemu više uskoro.

Na utakmici Hajduk Dinamo smo u redarskoj odori susreli najboljeg balotaša na svijetu u igri od šponde, “Kralja špondi” Marka Plazonju. Marko nam tvrdi da je Hajduk obiteljska ljubav, jer su i sin Ante (također poznati balotaš i boćar) i kći članovi i pretplatnici već dugi niz godina.

Na pitanje može li Hajduk do titule Marko nam kaže: “U idućih pet utakmica imamo Lokomotivu doma, Osijeka vani, Šibenika, Goricu i ponovno Dinamo u Splitu. Ako u tih pet utakmica uzmemo 13 bodova, a Hajduk to može ako ne izgubi u Osijeku i pobijedi Dinamo, utakmica Dinamo Hajduk u Zagrebu u zadnjem kolu će odlučiti prvaka.” Optimističak je ovaj višestruki osvajač najvažnijih turnira u bakelitu u Dalmaciji.

Marko Plazonja na velikom semaforu
Marko Plazonja i Tomislav Bralić na utakmici Hrvatske

Comments are closed.