Mogu li Đela i Zvone do kraja u Bastu: JOSIPOVIĆ SLAVIO PROTIV JELIĆA U DERBIJU

Veliki derbi u Bastu – subota 17:30: MATEJAS JOSIPOVIĆ VS NEVEN JELIĆ
19 svibnja, 2017
NAŠIMA LUTRIJA PRIPETAVANJA: Hrvatskoj dva mjesta u finalu boćarske „Lige Prvaka“
28 svibnja, 2017

Mogu li Đela i Zvone do kraja u Bastu: JOSIPOVIĆ SLAVIO PROTIV JELIĆA U DERBIJU

Luka Žure Matejas Josipović

Završena su oba polufinala odličnog balotaškog nadmetaanja u Bastu. Nadmetanja kojeg je Neven Jelić Jela kraju priveo na fenomenalan način obzirom na okolnosti i probleme koje je u procesu imao prilikom dogovaranja utakmica, a zbog limitiranog broja termina u dvorani. Jelić je uspio ono što je dio balotaških zaljubljenika smatrao nemogućim, a jedino što mu u procesu nije uspjelo je osvojiti turnir.

Naime, u polufinalu su Jela i Ante Klinac balote suprostavili Matejasu Josipoviću i Luki Žuri. Klinac i Jelić su imali više od igre u prvom setu u kojemu svoju prednost nisu uspjeli pretvoriti u pobjedu, nakon čega su Josipović i Žure zasluženo stigli do pobjede 2:0. Momci su bili bolji na prvari i na pucaču, a u finalu će im se suprostaviti odlična kombinacija iz Dubrave.

Dubrovci, Anđelko Domikulić Đela i Zvone Čotić su pobjedili „velikoga Kataru“ u sklopu drugog polufinala potpuno zasluženo. Odlični Đela nastavlja šokirati publiku u Bastu svojim osebujnim stilom iz „pjombe“ na igralištu na kojem se ni svjetski i europski boćarski prvaci ne mogu snaći, što je dokaz o kakvom se genijalcu radi. Uz navedeno Čotićev stil pucanja idealno „ljubi“ kratke terene Basta. Ravan i dugi trk, te ulazni korak kao da odličnom šuteru iz Dubrave daju dimenziju više na tim terenima. U finalnoj utakmici blagu prednost dajemo kombinaciji Josipović/Žure iako gosti nikako nisu bez šansi, a ukoliko ih favoriti ne budu tretirali ozbiljno sve su opcije otvorene. Josipović u odnosu na Đelu ima određene komparativne prednosti, ali i za Đelu možemo jednako konstatirati ukoliko bi se dotakli onih najdubljih analiza balotaške igre i ovog „matchupa“. Kako god bilo finale će biti iznimno zanimljivo i praćeno.

Osim ovih mečeva izdvojimo i fantastičnu izvedbu Ivana Ćurkovića Ćure na terenima Omiša koji je svoju ekipu odveo do pobjede odigravši meč iz snova. Balote koje je promašio mogu se nabrojati na „prste jedne ruke“, a kao „šlag na tortu“ dodao je nekoliko pogodaka iz zraka bez promašaja.

 Analiza: PONAJBOLJI BALOTAŠI ZABORAVILI KAKO IZGLEDA POBJEDA, ĐELA DOMINANTAN

Comments are closed.