NAŠIMA LUTRIJA PRIPETAVANJA: Hrvatskoj dva mjesta u finalu boćarske „Lige Prvaka“

Mogu li Đela i Zvone do kraja u Bastu: JOSIPOVIĆ SLAVIO PROTIV JELIĆA U DERBIJU
22 svibnja, 2017
STIPE PIVČEVIĆ DOMINANTNO: Did, unuk i sin Pirić sa Naklica danas u Omišu
31 svibnja, 2017

NAŠIMA LUTRIJA PRIPETAVANJA: Hrvatskoj dva mjesta u finalu boćarske „Lige Prvaka“

BK Zrinjevac

U četvrtfinalu Kupa prvaka Europe u boćanju uspješna su bila dva naša predstavnika, Zrinjevac i Pazin, što je fantastičan rezultat za hrvatsko boćanje.

Veliki Pero Ćubela najbolji kada je najvažnije:

U redovima prvaka Hrvatske, momčadi zagrebačkog Zrinjevca nastupaju i dva mlada reprezentativca iz Dalmacije, koju i šira publika tokom ljetnog odmora od natjecanja ima prilike upoznati (istini za volju, jako rijetko), na nekima od dalmatinskih vanjskih igrališta. Njihova imena su Pero Ćubela i Marin Ćubela. Svaki na svoj način poseban, a obojica u samom svjetskom vrhu kvalitete.

Zrinjevac se u četvrtfinalu suprostavio odličnoj momčadi iz Lyona koju predvodi legendarni boćar i hodajuća institucija Xavier Majorel. U oba meča su slavili domaćini, nakon čega se pristupilo pripetavanju, tj. bližanju do balina u krugu (tri pokušaja) i pucanju balina (tri pokušaja). Zrinjevac je imao nekoliko meč lopti, da bi Pero Ćubela poslao balina u „Španjolsku“ u dodatnom pripetavanju za finale, nakon što je boćar francuskog prvaka prethodno istog promašio.

Pazinjani su u svom dramatičnom pripetavanju, obzirom da su i oni u Istri slavili, a u gostima izgubili, bili bolji od prošlogodišnjih finalista “KEP-a” iz Slovenije, čime su također osigurali polufinale. “Final 4“ najboljih boćara svijeta održati će se u Italiji, a našim predstavnicima suprostaviti će se upravo dva talijanska prvoligaša.

Comments are closed.