Naklonimo se kralju: GENIJALNI MARIN RIBIČIĆ IZVUKAO NEMOGUĆE !

DVA GIGANTA ZAJEDNO: Mirko Savoretti i Marin Ribičić kao lica Europskog prvenstva !
10 rujna, 2019
Finale kultne trojke Omiša: Baćo, Pajo Brkić, Luka Žure i Petar Bilokapić prvaci !
15 rujna, 2019

Naklonimo se kralju: GENIJALNI MARIN RIBIČIĆ IZVUKAO NEMOGUĆE !

Krenulo je odlično. Doduše, ždrijebom na Raffa EP u Innsbrucku. Ždrijeb „ko“ da smo ga sami sebi radili. Pojedinac klasično Marin Ribičić u skupini sa samo tri igrača (ostale grupe po 4). Sva tri u rangu od 5. do 8. mjesta. Par klasično također u skupini koja se može proći. Mješoviti par i ženski pojedinac nešto teže, ali i dalje prolazno. Ili barem korisno za skupljanje iskustva.

Znali smo… Ribičić treba dobiti Davida Farrugiu sa Malte i u 8 je. Ali odmah šok i 5:12 poraz. Teorija o dobrom ždrijebu je odmah u startu pala u vodu. Niti pobjeda u muškom paru Duje Pirić i opet Ribičić nije donijela dovoljno utjehe. Istini za volju, Ana Juginović je odigrala utakmicu mlade karijere u ženskom „singlu“. Telefoni su radili na najvišem nivou Hrvatskog boćanja. Da, to je materijal za svjetsku prvakinju kroz 5 do 10 godina. Veliki dobitak. Isto kao i mladi Duje Pirić koji je promašio svega dvije boće u utakmici.

Ali onda, kao „feniks iz pepela“, genijalac iz generacije naših šampiona, generacije Valtera Ivančića i Alena Guština. Ta, naša zlatna generacija, na divljenje jednog Nikki Natalea svjetskog prvaka iz 2010. godine, dala je apsolutnog genijalca balota Marina Ribičića, koji izvlači iz sebe utakmicu života i igraču u kojeg Turska ulaže jako, jako mnogo i dugo, čita lekciju balotaške igre. Marinu je za siguran prolaz trebalo čak osam (!!!) razlike. „Grande Marin“ kako mu obožavatelji već u Austriji tepaju dominira, 3:0, 4:0, 5:0, 9:0. 11:0. i 12:1. Ulazi među osam u Europi, osigurava Hrvatskoj nastup na svjetskom prvenstvu u Rimu iduće godine u muškom pojedincu i stiže do najvažnijeg meča u povijesti bakelitnih balota u Hrvata. Stiže na prag povijesne Raffa medalje sa velikog natjecanja.

Naklonimo se kralju koji na poliuretanu i na malo kvarca bliža balotu “ispod ruke”. Čudo nad čudima u Raffa sportu. Dosada neviđeno. Delegacije snimaju, prate, analiziraju i još nikome nije jasno – kako?!

Međutim, igra nije završena. Genijalac večeras ima bitku, još težu bitku i to protiv samog sebe. 46 godina na leđima, tijelo sutra mora biti oporavljeno. Glavni trener selekcije Damir Pirić priprema masažu. Naš Zoran Nasić je uvijek spreman na svaku vrstu pomoći. Prvenstvo se prati u Argentini, Brazilu, Australiji… Nadamo se da će veliki Marin Ribičić i sutra nastaviti oduševljavati sportski svijet.

Marin Ribičić u dresu Hrvatske

Comments are closed.