NENO JURIČIĆ – UKAZANJE BALOTAŠKOG „MARADONE SA KARPATA“ ZA FINALE STOBREČA

OMIŠ NAJAVA: POČELE PRIPREME ZA TROJKE
26 ožujka, 2016
Drama polufinala: PAVEŠKOVIĆ I PALAVERSA ZA ANTOLOGIJU
30 ožujka, 2016

NENO JURIČIĆ – UKAZANJE BALOTAŠKOG „MARADONE SA KARPATA“ ZA FINALE STOBREČA

Fotografija0228

Nakon nekoliko dana pauze, sa nestrpljenjem smo dočekali polufinalne dvoboje balotaškog grand slama u Stobreču. Pred brojnom publikom u prvom polufinalu slavili su Marin Ribičić i Nediljko Neno Juričić protiv Ivana Šošića Rica i Klementa Ugrina.

Prva partija bila je relativno rezultatski lagana, dok su u drugoj budući finalisti imali izglednu šansu pri rezultatu 11:7 za privođenje utakmice kraju na sličan način, koju su propustili, te tako Rica i Klemu potpuno vratili u set a rezultat u neizvijesnost. Na kraju su blagi favoriti po mnogim prognozama i prije početka utakmice i drugu partiju riješili u svoju korist. Marin Ribičić pružio je vrlo dobru partiju dok je Nediljko Juričić Neno pružio svoju ponajbolju predstavu na balotaškom „Wembleyu“ uopće. Pogađao je u serijama, skrivene i neskrivene balote. Gumu je odigrao bezprijekorno, čak je i valjački dio odradio više nego solidno. Nekoliko puta je pobrao zasluženi aplauz kompletnog auditorija i potpuno opravdao balotaški nadimak „Maradona sa Karpata“. Tokom cijele utakmice bilo je vidljivo da je prekaljeni balotaški as svjež, mekan na nogama točan i precizan.

Za one koji žele znati više:

Derbi utakmice kao što je bila ova mogu imati niz različitih scenarija. Jedan od njih je da ih zna odlučiti malo lošiji dan jednog od aktera s obzirom da se radi o igračima najvišeg ranga od kojih se očekuje vrlo visok prosječni učinak unutar igre i visok postotak odigranih balota. Od igrača ovog nivoa ne očekujete malo lošije dane često, ali onda kada se dese to u jakim utakmicama obično bude presudno. Nema igrača koji svaki dan igra jednako dobro, pa taj pad u učinku obično nije prevelik na ovom nivou igre, ali je presudan. Pogotovo onda kad vam protivnik naprosto odigrava sve. Marin i Neno imali su jako malo loših odigravanja, a Rico je taj koji nije bio na svom standardnom nivou. Na tom igralištu imao je i boljih izvedbi. U takvom jednom meču Ugrin jest zadovoljio, što je bio rezime velike većine prisutnih analitičara. Iako se stvar može gledati na drugačiji način.

Ugrin zaista jest igrač koji je najviše napredovao i ovu utakmicu jest odigrao čak iznad svog prosjeka. Da li to znači da je postao igrač za najviše domete?! To tek treba vidjeti. Naime, Rico je igrač koji je u balotama osvojio sve, a loš dan posljedica je toga šta se takav dan naprosto svakom igraču može dogoditi. Imao je i težih mečeva u karijeri i boljih balotaških izvedbi u tim istim utakmicama. Stoga, postavlja se pitanje kad neki od Ugrinovih suigrača u nekom budućem sličnom meču bude imao svoj, a utakmica bude neizvjesnija od ove, u skladu s tim „loptica“ ili odigravanje niza ključnih i odlučujućih balota u neizvijesnim rezultatskim uvjetima ponovo budu vraćene na njega kao najneiskusnijeg aktera još uvijek, kako će odreagirati?! Odgovor na to dat će samo i jedino vrijeme. Kleme u dobrom smjeru neosporno ide, a hoće li na taj najviši nivo i doći u ovom je trenutku nemoguće procijeniti. Da se meč u tom smjeru odvijao pritisak bi bio na njemu u puno većoj mjeri nego u jednoj ovakvoj utakmici. Stoga, izgubi kao i u svakom sportu, ekipa a nikako jedan igrač.

Drugo polufinale:

Na spomenutom nivou je Mate Pavešković, jednako kao i Mate Kesić, čiji okršaj slijedi. Ivan Palaversa i Ivan Šušak ne zaostaju nimalo, a o Milivoju Papiću moglo bi ovisiti mnogo kao što je u prognozi i najavljeno.

Mladost u publici:

Ispunjena dvorana bila je pokazatelj da se jako puno mladih igrača zanima za upoznavanje igre na ovoj razini, što je za balotanje u Dalmaciji zaista odlična stvar. Od Marina, Nene, Rica i takvih igrača i pravih legendi balotanja u Dalmaciji ima se što naučiti. Pojava je slijed trenda započetog još prije nekoliko godina. A nada je da će se nastaviti i u budućnosti.

Najava novog turnira:

Organizator(ica) nam je najavila novi balotaški turnir „parova“ s obzirom da se tokom zime održavaju dva turnira na istoj lokaciji. Izvlačenje parova prvog kola je u subotu kada je i vjerovatni dan finalne utakmice. Svi zainteresirani balotaši mogu se javiti i prijaviti kako bi pokušali osvojiti jedan od najjačih balotaških turnira uopće..

Fotografija0223

Omiška publika

Fotografija0227

Comments are closed.