Odgođeno finale Omiša: NOVI „KRALJEVI“ BALOTA NA SUĆIDRU IVANČEVIĆ I BOŽIĆ

Juka, Igor, „Originalni kralj“ i „Did“ najbolji u Brnazama: FAVORITIMA GLAVICE
31 listopada, 2017
U iščekivanu dvaju velikih finala: BRANKO ĆUBELA PONOVO VODI PAROVE „GRIPE 2017“
23 studenoga, 2017

Odgođeno finale Omiša: NOVI „KRALJEVI“ BALOTA NA SUĆIDRU IVANČEVIĆ I BOŽIĆ

Joško Ivančević Dubravko Božić

Cijela „svita“ se umalo okupila na spektaklu finala parova Omiša, a onda je vijest o odgodi finala pogodila je regiju kao grom iz vedra neba. Dva balotaška velikana balote će ukrstiti u nekom novom terminu.

Za razliku od Omiša, finale na Sućidru odigralo se danas. Tamo su okrunjeni novi balotaški „kraljevi Sućidra i ostalih splitskih kvartova osim Kacunara“. Njihova imena su Joško Ivančević i Dubravko Božić, pa možemo konstatirati da je dosadašnji „kralj“ Joško Palinić Pale dobio više nego dostojne nasljednike. Svi oni koji su tražili, čak i željeli, Palin pad došli su na svoje. Iako ne u direktnom dvoboju, Ivančević i Božić su sada „par za pobijediti“ u Splitu. Oni su svoje protivnike savladali jako uvjerljivo i to 16:7 16:12 u sklopu finala. Bilo je tu svakakvih preokreta, ali konačna pobjeda niti jednog trenutka nije došla u pitanje. Koliko je utakmica bila važna dokazuje i činjenica da se u prepunom gledalištu (u loži) našao i legendarni splitski balotaš, boćar, „raffa“ balotaš i djelatnik Ivan Mornar.

Da li će novi „kraljevi“ sada krenuti u lov na bodove za „Ranking“ balotaša po pravilima sa špondama i gumom ostaje nam da vidimo. U svakom slučaju, veliko slavlje na Sućidru je trajalo do dugo u noć.

Comments are closed.