OMIŠ 2021: Mate Pavešković, Hrvoje Milavić i Duje Pirić osvojili trojku !

Jon Sweden stigao na dan finala ! MNOGA POZNATA LICA NA FINALU OMIŠA 2021 !
17 listopada, 2021
Petar Prnjak, Ivan Mornar, Mate Burić i Ante Banjan najbolji kod Mile u Kavi !
17 listopada, 2021

OMIŠ 2021: Mate Pavešković, Hrvoje Milavić i Duje Pirić osvojili trojku !

Duje Pirić, Hrvoje Milavić i Mate Pavešković

Završeno je finale kultne trojke Omiša 2021. Dogodio se onaj najvjerovatniji scenarij, a taj je da Dalo Zemunik nije uspio parirati Hrvoju Milaviću na prvaru. Jure Stanić na korektoru je bio kandidat za igrača utakmice. Ipak, ta titula je pripala Mati Paveškoviću u direktnom srazu upravo sa Stanićem. Dosta dobra izvedba Marka Galiota na pucaču je ona kojoj je Duje Pirić parirao. Štoviše, Duje je bio bolji, tako da je pobjeda trojke Duje Pirić, Mate Pavešjković i Hrvoje Milavić potpuno zaslužena.

Tijek finalne utakmice:

Prvo odigravanje i bulin van terena. U drugom odigravanju prednost 3:0 za prvake, briljantnim naslonom Paveškovića, koji od jednog punta radi “defacto” tri. Treće odigravanje i šansa za 8:0. Ipak, krivo zvanje i valjanje tri balote na “praznog” protivnika i dva punta na tlu (Duje dvije, Hrvoje jednu), umjesto da Duje prve dvije zapucava, a nakon njega da Milavić “dovlači” balotu, momci su valjali sve tri boće i predali punat za 3:1. Nakon toga tvrda utakmica, punat po punat do 7:4. Serijom od 9:0 Milavić, Pirić i Pavešković završavaju prvi set sa konačnih 16:4.

Drugi set slavodobitnici ponovno bolje otvaraju sa 10:3. U tvrdoj igri na 12:5, Galiot, Stanić i četvrti igrač Josip Vojnović imaju četiri uzastopne šanse sa po četiri balote u ruci na jednu ili nijednu balotu protivnika. Ipak, prilike ostaju relativno neiskorištene, a konačni rezultat drugog seta je bio 16:10.

Šampioni su bili bolji na sve tri pozicije, a za nijansu najbolji igrač finala je bio Mate Pavešković. Popularni “Maćun” sa Naklica je dodavao na korektoru sve što je dodati mogao i na taj način stvarao punte u naletu svoje ekipe, ali i začipao pred kraj susreta, kada je protivnik imao šansu čak i okrenuti utakmicu.

Za analizu je podatak da li je Duje Pirić u konkurenciji za najmlađeg osvajača Omiša ikada. Hrvoje Milavić je na tronu bio već nekoliko puta, a legendarnom “Maćunu” je Omiš 2021. bila titula koja mu je u balotama nedostajala. Do večeras. Na taj način je ovaj “simbol” boćanja na Naklicama okrunio svoju bogatu i trofejnu karijeru.

Dalo Zemunik, Jure Stanić, Josip Vojnović i Marko Galiot

Comments are closed.