Otac i sin u finalu na suprotnim stranama: JOZO BAŠIĆ I IVAN BAŠIĆ GILE

Napravili ogroman iskorak: DUJE PIRIĆ, STIPE PIVČEVIĆ I NINO MRŠA U FINALU
5 srpnja, 2017
Može li 20 različitih igrača u 4 velika finala: FURIOZNI ANTE DOMNJAK I JOŠKO MODRIĆ
21 srpnja, 2017

Otac i sin u finalu na suprotnim stranama: JOZO BAŠIĆ I IVAN BAŠIĆ GILE

ivan-basic-gile-josip-gruica

Za Dubrava i Gornje Sitno danas je pravi balotaški praznik. Malo je pravih ljubitelja ove stare dalmatinske igre koji spektaklu u legendarnog Dunde u Sitnom neće prisustvovati.

Sitno Gornje će bodriti upravo svoju instituciju balotanja u liku i djelu Nediljka Bratima Dunde, u kombinaciji sa Jozom Bašićem i Željkom Bašićem. Već smo pisali o tome kako je Jozo Bašić jedan od legendarnih balotaša obzirom na nezaboravnu titulu osvojenu na igralištima Omiša.

Za njega će ova utakmica biti posebno teška jer će na suprotnoj strani biti njegov sin Ivan Bašić Gile, u kombinaciji sa Anđelkom Domikulićem Đelom, Jozom Terzićem i Zvonom Čotićem.

Dio publike je spreman blagu prednost dati mladim snagama, obzirom na mnogo više utakmica i osvojenih titula posljednjih godina. Uz navedeno, forma Đele i Čotića ove je godine više nego respektabilna. Ipak, neke favorizirane momčadi koje su iskusni asevi dobili tokom turnira, te karizma Joze Bašića, Željka Bašića i Nediljka Bratima Dunde sugeriraju da je utakmica, koju će najteže biti igrati upravo Jozi Bašiću i Ivanu Bašiću, potpuno otvorena, a šanse aktera podjednake.

Comments are closed.