Ožujsko kup 2018: NAKLIČANI SE FURIOZNO PLASIRALI NA ZAVRŠNICU U SINJ

Odlazak velikog igrača i još većeg čovjeka: MILIVOJ PAPIĆ I PRAZNINA KOJA OSTAJE
25 srpnja, 2018
Predrag ili netko drugi?! KNIN UPOZNAO FOLKA DOLIĆA U FANTASTIČNOM IZDANJU
30 srpnja, 2018

Ožujsko kup 2018: NAKLIČANI SE FURIOZNO PLASIRALI NA ZAVRŠNICU U SINJ

Damir Pirić Mate Pavešković Ivan Žuljević Siniša Stipić

O balotama i boćanju na Naklicama sve se već zna. Dva kluba, muško ženski turniri između ostalog, i boćanje kao „nacionalni sport“ u mistu. Ipak, ono što možda ne znaju svi jest da u boćarskom klubu „Naklice“, koji se natječe u slopu 2.HBL igraju četiri igrača koja posjeduju plasman među 16 najboljih igrača regije na „Rankingu“ igrača po „dalmacijabalote.com“. To su Mate Pavešković, Damir Pirić, Ivan Žuljević i Siniša Stipić. Upravo spomenuta četvorka, na inicijativu Ivana Žuljevića i predsjednika kluba Damira Pirića, sudjeluje na fantastičnom balotaškom nadmetanju „Ožujsko kup 2018“ u sklopu ekipe po imenu „Naklice“.

Žuja kup je nedvojbeno pridonio popularizaciji balotanja i boćanja općenito. Masovnost koju nadmetanje posjeduje sa nekoliko tisuća igrača koji sudjeluju u turniru i tko zna koliko tisuća publike je bez premca.

Genijalci bakelita sa Naklica su se brzo i očekivano prilagodili svim uvjetima i sa pet uvjerljivih pobjeda i 10:1 u setovima najprije slavili na Kacunaru (prvi krug nadmetanja), da bi u Mostinama (drugi krug nadmetanja – poluzavršnica) sa tri zaista dominantne predstave ostvarili plasman u Sinj. Dakle, osam pobjeda u nizu uz buku navijača, glazbe i neizostavan glas popularnog sportskog komentatora Filipa Brkića. Da bi momci stigli do ove prestižne titule, trebat će im još tri pobjede u Sinju na velikom finalu 10. i 11.8.2018.

Šanse ekipe i poziv navijačima boćarskog kluba Naklice na podršku:

Da se radi o igri od 2 seta do 16 punata sa sigurnošću bi mogli sugerirati da je ekipa Naklice jedan od dva ili tri glavna favorita za titulu, ako ne i glavni favorit, kada uračunamo da se kvartet igrača koji nastupa za ekipu balotama bavi poluprofesionalno, u najmanju ruku. Ipak, igra do 21 punat i svima strano igralište kakvo nas čeka na trkalištu nakon „Alke“ u Sinju sugeriraju da favorita nema i da do kraja može baš svatko. Briljantna odluka voditelja projekta „Žuja kup“ da maksimalno oteža uvjete igre u smislu postavljanja jako specifične podloge i špondi još više izjednačava šanse takmaca završnice, pa se do zadnje balote u Sinju baš ništa neće znati.

U Sinj će pristići osam momčadi ukupno, a vodstvo boćarskog kluba „Naklice“, na čelu sa velikim autoritetom u klubu i klupskom legendom Antom Pivčevićem – Begom koji je i sam praktički dio ove ekipe (zajedništvo balotaša sa Naklica tradicionalno odiše pravom obiteljskom atmosferom), se već u Mostinama uključilo u kampanju podrške igračima i prijateljima. Stoga boćarski klub poziva sve prijatelje, partnere i navijače na Naklicama i šire, MO Naklice i BK “Sveti Ante” da pruže podršku ekipi „Naklice“ u Sinju, 10.8.2018 (petak – četvrtfinale) i eventualno za slučaju prolaska u četvrtfinalu 11.8.2018 (subota – završnica).

Comments are closed.