Par Koprivnog Tonću “Doktoru” Čizmiću i Ivanu Šušku „Niperu“: Pojedinac Luki Žuri

Memorijal Jozo Gaurina Gena: IVICA BILOKAPIĆ I NENO MUSULIN NAJBOLJI
30 kolovoza, 2017
Zajedno imaju 140 godina: MIROSLAV ŽANKO I MARINKO MILAN U FINALU HANA
14 rujna, 2017

Par Koprivnog Tonću “Doktoru” Čizmiću i Ivanu Šušku „Niperu“: Pojedinac Luki Žuri

Tonći Čizmić Ivan Šušak

U kakvu je samo formu ušao Ante Tonći Čizmić u posljednjem tjednu nadmetanja i na koji način su se prvari doslovno „odbijali“ od njega dugo neće biti zaboravljeno. „Doktor“ je doveo igrača broj jedan na poretku balotaša ovoga momenta Marijana Boticu, u takvo stanje da je ovaj odigrao nedvojbeno najlošiji meč u životu, kako sam kaže, u sklopu polufinala.

Sličan tempo Čizmić je držao i u finalu kada je bio bolji od inače jako dobrih kraljeva sa juga Tonća Dragičevića i proslavljenog boćara Mira Mihaljevića. Na pucaču je Ivan Šušak također odradio fenomenalan posao u odnosu na sve protivnike do Nina Čovića Tigra, kao i protiv samog Tigra u finalu. Niper je bio potpuno konstantan, pa možemo reći da bi sve osim titule para Čizmić, Šušak bilo pravo iznenađenje.

Momci su u sklopu finala okretali gotovo nemoguće u oba seta. U prvom su gubili 0:11, u drugom 2:11 i sve pretvorili u 2:0 zasluženu pobjedu.

Odlični Kapitanović, još bolji Žure u finalu pojedinca:

Igrač koji je uz „Doktora“ po mnogim mišljenjima zaslužio epitet najboljeg igrača sezone u Koprivnom je Nikola Kapitanović. On je posljednjih mjeseci trenirao „bakelit“ i pokazao kako je sazrio za sam njegov vrh. Sve mu se debelo vratilo ovaj posljednji tjedan u kojem je pokazao nestvarno visok nivo valjanja, mirnoće i poznavanja materije u smislu percepcije igre, uz pucanje za koje smo znali da je na zavidnom postotku. Nikola je do finala nanizao cijeli niz pravih igrača, da bi u odnosu na disponiranog i odličnog Luku Žuru ostao za malo prekratak u finalu. Žure je pokazao da je nedvojbeno najbolji pojednac u balotama, te slavio teških i zasluženih 2:0 protiv fantastičnog protivnika.

Vrhunska organizacija i mlada nade regije:

Osim „Doktora“, „Nipera“, Kapitanovića, Žure i kraljeva sa juga pravi pobjednici nadmetanja su i mlada nada regije, iznimno uporni Dino Podrug, te fantastična organizacija sa svim dobrim ljudima Koprivnog i Dugopolja, te karlovačkog piva. Svi zajedno su ovo nadmetanje plasirali u sam balotaški vrh sa kojeg će ono jako teško sići.

Nikola Kapitanović Luka Žure

Comments are closed.