PLAY OFF – ČETVRTFINALE 1. HRVATSKE BOĆARSKE LIGE – VOLO OBILJEŽILI PREOKRETI !

KATUNI – GRAND SLAM: Zdravlje igrača i bodovi na prvom mjestu !
10 travnja, 2021
Komiža slavila u Splitu!
12 travnja, 2021

PLAY OFF – ČETVRTFINALE 1. HRVATSKE BOĆARSKE LIGE – VOLO OBILJEŽILI PREOKRETI !

Rijeka i Split bili su domačini prvih susreta 1/4 finala 1. HBL-e. Na Podvežici, u susretu BK Vargon i BK Metković slavio je domaćin s 17-9. Na Gripama pobjeda Sokol Orbica protiv aktualnog prvaka Hrvatske BK Pula s rezultatom, 16-10. Uzvratni susreti na rasporedu su u Metkoviću i Puli 17.04.2021. Pobjednici ovih 1/4 finalnih susreta pridružiti će se BK Istri Poreč i BK Biston na završnom turniru 1. HBL u Komiži, 08.-09.05.2021.

Obje utakmice su obilježili preokreti. Naime, Metković je vodio 4:6 nakon brzinskog izbijanja na 6 pozicija protiv Vargona, da bi Vargon zaključio utakmicu sa 13:3 (7:1 zadnja klasika) za konačnih 17:9.

Pula je u Splitu imala čak 3:7 prednost u istoj fazi utakmice, ali se Sokol Orbico potpuno probudio i na krilima svojih trkača Nikole Kapitanovića i Ivana Čorića započeo preokret. Pula je nakon jako dobrih 5:7 izgubila dva precizna izbijanja i štafetu u kojoj je napravila rezultat od 48 pogodaka.

Kako nam je u analizi utakmica, boćarski analitičar i već iskusni boćar BK “Nada” Ivan Žuljević kazao: “Gost koji u prvoj utakmici ostvari 11 punata, biti će blagi favorit u uzvratu”, tako možemo konstatirati da će domaćini imati pune ruke posla za preokrenuti rezultate idući tjedan. Iako su utakmice potpuno otvorene, blaga, minimalna prednost ipak ide BK Vargon i BK Sokol Orbico. Zapisnike sa polufinalnih utakmica pogledajte ovdje:

Comments are closed.