PORAZI DVA PONAJBOLJA PARA U BALOTAMA U REŽIJI ODLIČNOG JAKOVA ŠILOVIĆA I OSTALIH

TRENINZI ZA TROJKE OMIŠA NE JENJAVAJU, MLADIH IGRAČA SVE VIŠE NA IGRALIŠTIMA PRIKA
7 travnja, 2016
Diljem Dalmacije: „MANEKENI“ ČAVLINA I BARTULIĆ „U NIŠTA“, DUGI PLAZONJU VRATIO U FORMU
8 travnja, 2016

PORAZI DVA PONAJBOLJA PARA U BALOTAMA U REŽIJI ODLIČNOG JAKOVA ŠILOVIĆA I OSTALIH

DSC_0018

Sinoć je u balotaškom svijetu bilo više nego uzbudljivo. Da se Dinko Botica nije probudio u drugom i trećem setu i spasio ekipu Rico (koja je odmarala Ivana Šošića u ovom meču istini za volju) bio bi to pravi i potpuni potop svih favorita.

Diljem Dalmacije:

Karakašica. Tamo je Luka Žure u paru sa Denisom Ramljakom poražen i bez da je potpuno podbacio. Samo malo lošiji dan i popularnom „Vitrenom“ i Juri Bekanu to je bilo dovoljno. Par je po riječima upućenih odigrao nestvarnu utakmicu i zasluženo slavio. Denis i Luka su kao istinski sportaši pobjednicima srdačno čestitali na zasluženoj pobjedi. Jure i njegov suigrač, baš kao i Jakov Šilović, Marko Plazonja i Marko Čavala spadaju u vrlo ozbiljne igrače.

U Rudinama su Šilović, Plazonja i Čavala u zaista fenomenalnom meču slavili protiv Marina Ribičića i Siniše Stipića. Ribičić i Stipić su bili na učinku između 4 i pol i 5 balota od 6 u prosjeku. To je učinak za pobjedu u 9 od 10 mečeva najmanje. Ipak Plazonja, koji je večer prije poražen u Bastu od „Dugog“ i njegovih specijalaca iz Vrgorca, pružio je nestvarnu utakmicu dovevši 48 od 50 balota na bulina. Jakov Šilović ispogađao je i valjački dodao sve što je moguće i nemoguće. Spektakl za publiku trajao je preko pet sati. Marko Čavala je došao u situaciju da napušta igru nakon što je igrao više nego vrlo dobro, kako bi ekipi omogućio više konkurentnosti. Publika je ostala iznenađena razinom igre gostiju koji su prvi put na tom zahtjevnom terenu, kao i senzacionalnim domaćinom koji je sve to zasluženo nadmašio. Poraženi par na kraju je sportski i fer čestitao boljoj ekipi.

Kao što je Plazonja dobio njih, Dugi Plazonju, tako je Luka dobio vrgorčane u finalu prvog Basta ove godine. To je pokazatelj da su svi navedeni jako dobri igrači i da svatko u tim mečevima može dobit svakoga i na bilo koji način. Onaj tko izdrži u najviše teških utakmica biti će i najbolji u godini.

Žure/Ramljak i Ribičić/Stipić su po velikom dijelu mišljenja dvije najjače kombinacije u bakelitu uopće danas. Njihov prosječni učinak unutar utakmica je zastrašujući, a donja razina igre na jako visokom nivou. Stoga, rezultati jučerašnjih pobjednika su za svaku pohvalu.

Braća Jakov i Ante Šilović:

Dva brata iz Rudina, spomenuti Jakov i Ante Šilović, vrlo su poznati balotaškoj i boćarskoj javnosti. Naime, u štafeti su imali i 60 izbačaja, kao i debelo preko 50 pogodaka nekoliko puta. Radi se o svjetskim rezultatima, a o braći je potrebno napisati širu igračku priču kad je boćanje u pitanju. U bakelitu su među najvećim nadama Dalmacije, i očito jako sposobni za nadigravanje sa najboljima. Zbog radnih obveza na vrhuncu boćarskih karijera bili su primorani odustati. Nada je da će se u skoro vrijeme nešto od toga promijeniti kako bi ih ljubitelji boćanja još koji put u tandemu mogli vidjeti u njima najdražoj disciplini.

Comments are closed.