PRVENSTVO HRVATSKE U KRUGU: Nenad Tadić najbolji !

STIVAN NA PUTU PREMA 2.HBL: Komiža i Brela neprikosnoveni u županiji
15 listopada, 2019
Završnice nadmetanja: ŽELJKO JURIČIĆ I IGOR ŽULJEVIĆ NAJBOLJI U SITNOM !
15 listopada, 2019

PRVENSTVO HRVATSKE U KRUGU: Nenad Tadić najbolji !

Dan nakon što je u Buzetu i Pazinu odigrano prvenstvo u disciplini pojedinačno klasično, u nedjelju, 13. listopada je u riječkom boćarskom domu na Podvežici odigrano i seniorsko prvenstvo Hrvatske u bližanju i izbijanju u krug s kojeg je naslov državnog prvaka stigao u Istru, zahvaljujući Nenadu Tadiću, reprezentativcu i članu Istre Poreč, koji je osvojio zlatnu medalju.

U finalu je Tadić s tijesnim puntom prednosti sa 28:27 pobijedio Renata Markoča, člana novog prvoligaša Primoštena, ali tek nakon dodatna dva kruga sa po dvije boće s obzirom na to da je susret nakon temeljenih osam krugova okončan neodlučeno 24:24.

Tadić je tako nakon osam godina vratio naslov prvaka Hrvatske u krugovima u Istru s obzirom na to da je zadnji državni prvak u ovoj disciplini iz nekog od istarskih klubova 2011. bio Benjamin Guštin, današnji prvotimac Pule, a tada pazinske Usluge, današnjeg Pazina, koji je tada u Šibeniku kao mladi 19-godišnji boćar pomalo senzacionalno osvojio državnu titulu pobijedivši u finalu Gorana Percana, tada člana Istre Poreč.

Preostala dva prvenstva, u parovima i preciznom izbijanju održati će se narednog vikenda, u subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada također u Istri, sa središtem događanja u Svetoj Mariji na Krasu kraj Umaga, dok će se za dio natjecanja po skupinama u parovima koristiti i porečka boćarska dvorana SRC Veli Jože.

Izvor (tekst i fotografija): Istarski boćarski savez

Comments are closed.