Već od 15.5.2021 ! GRAND SLAM U KREŠEVU – KATUNI ! Ovaj dvojac traži štih prošlosti…

Prvotimac, igrač, trener i ambasador boćarskog sporta: JOSIP BULIĆ I BK “TUGARE”
21 siječnja, 2021
Još dva i pol tjedna: ROK ZA REGISTRACIJU RAFFA IGRAČA I KLUBOVA !
24 siječnja, 2021

Već od 15.5.2021 ! GRAND SLAM U KREŠEVU – KATUNI ! Ovaj dvojac traži štih prošlosti…

Frane Baraban

“Proučavali smo kriterije za bodovanje igrača i mogu vam reći da se radi o fantastično osmišljenom sustavu natjecanja u igri po staro – dalmatinskim pravilima. Nakon analize smo se odlučili postaviti koeficijente 11/5/3/1. Za tako jak turnir smatramo da je 80 ekipa realan doseg. A onda ako taj broj dosegnemo, pošteno je da nagradimo igrače.” – kazao nam je Frane Baraban, koji zajedno sa Mirkom Delićem ima namjeru organizirati balotaški Grand Slam (2+1) u Kreševu – Katuni.

Ako tome zaista bude tako, očekujte odmah nakon uskršnjih blagdana pravu navalu u Katune, jer tko osvoji 2000 bodova tamo imat će meč lopte u Omišu za Kralja bakelita 2021. Podsjetimo, kraljevi bakelita 2020 su sa oko 4500 bodova stigli do titule što je u zbroju dva grand slama i jedan osrednji turnir. Ti rezultati su dostižni jako velikom broju igrača, jer svatko, ako mu se poklopi, može uzeti tri turnira. Npr i u praksi tko osvoji: Katune i Brnaze ili Katune i Karakašicu ili Katune i Omiš biti će u prilici igrati utakmice za biti najbolji balotaš u Dalmaciji po “dalmacijabalote.com, a to većina igrača ima priliku postići jednom u životu !

Pobjednici će osvojiti nevjerovatnih 2000 bodova (1100, + 300 + 100 osnovnih bodova te 500 bonus bodova za grand slam), a finalisti čak 1000 bodova (500 osnovnih bodova i 500 bonus bodova za grand slam). Sve to ako koeficijenti zaista budu 11/5/3/1.

Da Delić i Baraban znaju što rade pokazatelj je i vjerovatni datum početka nadmetanja i format 2+1 (dvije trojke je u moderno doba balotanja jako zahtjevan zadatak prikupiti). Kada je 15.5. kao datum u pitanju, većina lokacija kreće krajem lipnja i početkom srpnja što završnice nadmetanja odvodi u studeni. A u studenom je, jednom riječju, “studeno”, pa se događa da su utakmice osmine finala posjećenije od utakmica završnice. Obzirom na najave organizatora, težište balotanja u Dalmaciji će vrlo rano i brzo prijeći u Katune, ukoliko se epidemiološka situacija do tada popravi, a mi ćemo ovo važno nadmetanje u 2021. godini detaljno pratiti. U Kreševu nas čeka pravi spektakl po uzoru na “stare” Kostanje ili “stare” Tadiće, Srinjine ili Gata, u to nema sumnje.

Finalisti Katuni Kreševo 2020

Comments are closed.