Raffa Europsko prvenstvo Innsbruck 2019: NAŠI UŠLI U ARENU „TIVOLI ESK“

Finale – Zaledili ih na „minus 11“: STUDENOM I BOTICI PAR U BRNAZAMA !
8 rujna, 2019
DVA GIGANTA ZAJEDNO: Mirko Savoretti i Marin Ribičić kao lica Europskog prvenstva !
10 rujna, 2019

Raffa Europsko prvenstvo Innsbruck 2019: NAŠI UŠLI U ARENU „TIVOLI ESK“

Dva “stara asa” Marin Ribičić i Damir Pirić

Kakav spektakl nas samo čeka u Austriji. Spktakl za godine. Hrvatska Raffa reprezentacija je pod apsolutnim povećalom. Uzdrman je bio balotaški svijet prošle godine u Turskoj na Kemer kupu kao natjecanju koje je dio službenog kalendara svjetske federacije, toliko da sada rivali već kriju informacije od našeg tabora ili barem dio informacija.

Ipak, krenimo redom. Reprezentacija koja je prošle godine napravila pravi rezultatski „dar mar“ otišla je u zaborav. Nijedan od četiri reprezentativca ni člana stručnog stožera nije u Austriji. U Austriji u kojoj se igra Europsko Raffa prvenstvo. Dali je Hrvatska onda bez šansi za medalju u na EP?! Za povijesnu medalju koja bi mogla utjecati na povijest bakelitnih balota kod nas. Vjerovatno jest. Ali, to je sport. A u njemu je sve moguće. Bronca bi značila mnogo. Hrvatskom boćarskom savezu jako mnogo. Na prvi spomen naših ostalim delegacijama na Raffa ligu… Nevjerica. Hrvatska ima Raffa ligu. Rezultat, koji i dalje nije imperativ bi značio mnogo svima koji su gradili i tu ligu igrali.

Marin Ribičić, Duje Pirić, Ana Juginović koje vode Damir Pirić i Zoran Nasić nemaju nikakav rezultatski uteg, nemaju na leđima ono „morate“. Imaju podršku saveza, ali imaju i karizmu svjetske velesile. Možda po kvaliteti još to nije slučaj ovog momenta, ali u Austriji su samo dva velikana, nominalno. Italija i Hrvatska. Tu jest i Francuska. Ali njihova je Petanka. Raffa je na trećem mjestu. Za razliku od trikolora, bakelit u Dalmaciji je nešto više. Naši moraju opravdati ta očekivanja. Mi smo velika boćarska nacija, mi smo Hrvatska. Nivo ponašanja, ozbiljnosti „kad se vidi i kad se ne vidi“. Tu je „Turska Hrvatska“ već udarila snažan temelj. Zajedništvo i rješavanje eventualnih sporova iza zatvorenih vrata, to je ono jedino što naši moraju.

Nema trenera, nema vođe delegacije i nema igrača koji će sutra propustiti trening Hrvatske. Sve se prati sve se piše. Marin Ribičić, legendarni „Ill Mentore“ je igrač pod najvećim povećelom na natecanju, u to nemajte sumnje.

Trening naših je sutra ujutro, a natjecanja počinju nešto prije podne.

Zoran Nasić, Duje Pirić, Damir Pirić, Ana Juginović i Marin Ribičić

Comments are closed.