Repasaž i u Bastu (2+1): BRILJANTNA MLADA NADA – LUKA JOZIPOVIĆ

Senzacija u Bastu: Vjeko Majić, Vlado Šarić i Mlađo Vrdoljak „skinili“ kraljeve sa juga
20 siječnja, 2017
Tjedni pregled 16.-22.1.: IVAN ČURKOVIĆ ĆURA, ROKO MUŽINIĆ I MATE ĆIRKO BAJA
24 siječnja, 2017

Repasaž i u Bastu (2+1): BRILJANTNA MLADA NADA – LUKA JOZIPOVIĆ

luka-josipovic-antonija-klinac-martina-josipovic-sandra-serdarevic

Andrijašević, Barbić i Jozipović u dobrom društvu

Repasaž u sportu pa ni na balotaškim nadmetanjima nije od danas i na nekima je prisutan već nekoliko godina. Isti sustav ćemo po prvi puta vidjeti i u Bastu. Takav način ima neke nedostatke, a kako te iste nedostatke anulirati pokušat ćemo prezentirati u danima pred nama putem posebne objave. Prednost koju on nudi jest ta da će SVE EKIPE IMATI PRILIKU NASTUPITI U NAJMANJE DVIJE UTAKMICE, jer je sam repasaž po definiciji svojevrsni „popravni ispit“ za ekipe koje su ispale u prvom kolu.

U Bastu će te iste ekipe imati priliku za prolaz isključivo u međusobnim susretima, po riječima Nevena Jelića, što dosada nije bio slučaj. To je nedvojbeno korak naprijed u razvoju ovakvog sustava nadmetanja, a ono što ostaje kao izazov za zaljubljenike balota jest pokušati postići (unaprijed zadanim ždrijebom od drugog kola do kraja turnira) da se sve ekipe koje su međusobno igrale u prvom kolu ne mogu ponovno susresti do kraja turnira, odnosno do finalne utakmice (u poštenom ždrijebanju za ostale sudionike nadmetanja), što je naravno, moguće i izvedivo.

Da rezimiramo u brojkama. Sve ekipe, koje to žele i ispune uvjete zadane od strane organizatora, u Bastu će u igralište dva puta. Čak 75 % (tri četvrtine) ekipa će imati priliku u teren tri puta, odnosno igrati najmanje tri utakmice.

Čudo od igrača, Luka Jozipović pronio ekipu među 8:

U sklopu osmine finala turnira trojki u Bastu Luka Josipović, Paško Barbić i Ivan Andrijašević pobijedili su prave zvijezde bakelita, Tonija Bašića, Marina Ribičića i Vladu Sabljića. Gosti su imali set i prednost od 4:8 u drugom setu. Ipak, u tom trenutku desio se preokret, domaćin dobiva drugi set i dolazi do velike prednosti 15:7 u trećem setu. Ipak, prekaljeni Sabljić, Ribičić i Bašić stižu na 15:14, da bi Jozipović potezom utakmice i pogotkom izrazito teške balote odveo svoju ekipu u pobjedu u posljednjem odigravanju.

Sva tri domaća takmaca pružila su jako dobru utakmicu, a mlada nada nije briljirala samo pred kraj meča, već tokom trajanja cijelog susreta i to na svim mogućim pozicijama. Na prvaru, korektoru i pucaču, obzirom na raznolik i osebujan način vođenja igre kojeg domaći momci prakticiraju.

Comments are closed.