Tjedni pregled 16.-22.1.: IVAN ČURKOVIĆ ĆURA, ROKO MUŽINIĆ I MATE ĆIRKO BAJA

Repasaž i u Bastu (2+1): BRILJANTNA MLADA NADA – LUKA JOZIPOVIĆ
24 siječnja, 2017
Vlade Tomaš i novi kralj Visoke?! IVAN ŽULJEVIĆ JOŠ BOLJI, VLADI SABLJIĆU “ISKUPLJENJE”
24 siječnja, 2017

Tjedni pregled 16.-22.1.: IVAN ČURKOVIĆ ĆURA, ROKO MUŽINIĆ I MATE ĆIRKO BAJA

Mate Ćirko Baja (2)

“Ne diraj lava dok spava”, Mate Ćirko Baja

Osim rezultata sa balotaških nadmetanja koje objavljujemo putem portala, u balotaškom svijetu uvijek ima mnogo dodatnih zanimljivosti. Onaj koji je prvi stekao regionalnu slavu, na način da se etablirao kao pravi „brend“, je hit Kacunara, popularni Šera. On jest preteća spomenutog fenomena u novije doba balotanja u regiji, ali to ne znači da se ostalih 10000 igrača ne trudi Šeru skinuti sa trona.

Tako se, između ostalog, Roko Mužinić našao u središtu skandala. On je učinio nezapamćeno. To nije uspjelo ni L.Enriqeu. Roko je balotašku Barcu napustio zbog balotaškog Reala, da bi se ponovno vratio natrag. Nezapamćeno. Da široj javnosti pojasnimo, Roko Mužinić igra Stobreč sa, ni manje ni više nego, Jurom Stanićem i Denisom Ramljakom. Roko ekipe mijenja kao čarape, a u 71-oj godini popis igrača sa kojima nastupa je, u najmanju ruku, zavidan.

U međuvremenu je popularni Ivan Čurković Ćura završio u križaljci jednog izrazito i jako popularnog dnevnog lista (Trofejni balotaš iz Podstrane Ivan Ćurković: Ćura), što predstavlja pravi presedan, a Ćura će ostati zapamćen kao prvi balotaš kojem je to uspjelo.

Mate Ćirkone diraj lava dok spavaBaja protekli je tjedan zabilježio povratak na terene nakon ozljede, a forma koju prezentira je već zavidna. Baja spada u legendarne balotaše, čije je najbolje publika vidjela onda kada je bilo najvažnije. „Jedan legendarni turnir u Kostanjama“, koji više nikada nije ponovljen u tom obliku pripao je baš Baji i njegovim momcima. Stoga ga je lijepo ponovno voidjeti u igralištu.

Od ostalih zanimljivosti izdvojimo rezultate još jednog legendarnog balotaša Ivana Šošića Rica. Naime, Rico u novoj godini ne zna za poraz. U Stobreču je potpuno neumoljiv, a u Bastu je stigao do završnice turnira bez previše medijske pompe i to u kombinaciji sa vječno opasnim Markom Plazonjom. U prijevodu, Rico ponovno napada vrh, a konkurenciji je zadnji momenat da pred njegovim naletom prestane zatvarati oči. Barem onom dijelu konkurenata koji sa navedenih turnira nije već ispao („gubitnika“ je poprilično mnogo). Završnica Basta koja slijedi dati će nam velik broj odgovora.

Ćura križaljka

Roko Mužinić 8

Roko Mužinić

Mate Ćirko Baja

Mate Ćirko Baja

Comments are closed.