ROĐACIMA FINALE „POSUŠJA 2019“ : Matijas Grančić i Ante Grančić uvjerljivo najbolji

Čarobna noć u Sinju! IVAN BAŠIĆ MORA „SA SIRENOM“ DOBIO UTAKMICU
20 siječnja, 2019
MOGU LI TUGARE KONAČNO NAZAD NA BALOTAŠKU KARTU DALMACIJE?!
1 veljače, 2019

ROĐACIMA FINALE „POSUŠJA 2019“ : Matijas Grančić i Ante Grančić uvjerljivo najbolji

Matijas Grančić i Ante Grančić

Balotaška javnost nestrpljivo čeka večerašnji derbi u Turjacima pod nazivom (od milja) „Rico – Studeni“, koji će predstaviti jednu hodajuću legendu igre sa bakelitnim balotama i jednu buduću legendu. Obojica bi trebala završiti u Kući slavnih balotaša kada „objese balote o klin“ i završe svoje bogate i trofejne karijere.

Posušje Anti Grančiću i Matijasu Grančiću:

Sličan scenarij mogli bi ugledati i rođaci Grančić, koji su zasada mnogo posvećeniji željeznim balotama, što je jako dobro za dalmatinsko boćanje. Ante Grančić i Matijas Grančić su veliki oslonac svojim matičnim klubovima i jamstvo pravog rezultata. Za bakelitne balote i vrhunske rezultate u tom sportu će biti vremena deset, dvadeset i trideset godina u budućnosti. A sada i do tada momci ne prestaju oduševljavati publiku u onome u čemu su virtuozi, a to je boćanje.

Ovaj puta su, u Posušju u Hercegovini na boćarskom turniru, Ante i Matijas osvojili prvo mjesto i tako obranili titulu osvojenu prošle godine. U finalu su „Rođaci“ savladali Božu Budimira Bekana i Marka Gojevića. Treće mjesto zauzeli su Darko Grančić i Mario Grančić, inače otac i brat od Matijasa Grančića.

Legendarni Darko Grančić i povijest bakelita:

Dvije obitelji Grančić čeka velika priča u budućnosti, dio koje će biti i Antin otac dugogodišnji boćarski djelatnik Gojko Grančić. Današnja zanimljivost iz rubrike „za one koji žele znati više o povijesti balotanja po pravilima sa špondama i gumom“, a za najizbirljivije sladokusce bakelita kaže da je odlični Darko Grančić igrao finale kultnog Omiša u paru sa popularnim Matom Tolićem Kempesom prije ravno sedam godina.

Comments are closed.