Spajaju legende: IVAN ŠOŠIĆ RICO I GOJKO MELVAN ZAJEDNO NA JEDNOM TURNIRU

Najborbeniji sinjski balotaš: DARIO TENŽERA GREN
22 lipnja, 2016
Ništa novo: BORIS KURTOVIĆ KURT, PLAZONJA, SKEJO I HRPA IZNENAĐENJA
23 lipnja, 2016

Spajaju legende: IVAN ŠOŠIĆ RICO I GOJKO MELVAN ZAJEDNO NA JEDNOM TURNIRU

Ivan Šošić Rico Gojko Melvan (2)

Rico i Gojko Melvan

Ivan Šošić Rico, Dujo Medija i Dine Botica danas nastupaju u Omišu. Uvertira u dvoboj protiv opasnog domaćina kao da nije mogla biti bolja.

Naime, zasada još potpuno nepotvrđena vijest stigla nam je od najsposobnijih i najiskusnijih balotaških „insajdera“ i anonimnih izvora. Najskrivenije balotaške informacije jučer su dospjele do naših najkvalitetnijih tragača.

Ona najzanimljivija glasi da cijeli jedan tim mladih ljubitelja balota radi na projektu: „Ivan Šošić Rico i Gojko Melvan zajedno na jednom turniru“. Prosječan i neinformiran pratitelj balotanja u Dalmaciji stvar će možda omalovažit. Ipak, radi se o dva zaljubljenika balota bez premca, čija ljubav prema igri graniči sa fanatizmom, a međusobno rivalstvo od prije nekoliko godina bilo je nosilac ovog sporta i njegovog igranja po specifičnim dalmatinskim pravilima.

Njihove ekipe pomno i pažljivo su se sklapale. Igrači koji su za te ekipe nastupali bili su oni „odabrani“. Dresovi su bili neizostavan dio priče. Njihovi međusobni mečevi utakmice su visokog rizika, a dvoboj Melvan – Rico potpuno zasluženo nosi nadimak „balotaški Old firm“. Obojica doajena na jedan način predstavljaju uzor mladim naraštajima kada je u pitanju poštivanje protivnika i želja ili bolje rečeno nužna potreba za pobjedom. Njihovo rivalstvo je preteća nekih današnjih rivalstava, s obzirom da je današnja balotaška mladost dijelu njihovih dvoboja svjedočila neposrednim prisustvom.

I jedan i drugi su svojom ljubavlju prema igri iz sebe su izvukli maksimum kao igrači. Potvrda toga je kolekcija trofeja, s obzirom da su i jedan i drugi osvojili gotovo sve što se u balotama osvojiti može. Po tom kriteriju obojica spadaju u desetak najuspješnijih balotaša svih vremena, što je fascinantno.

Ukoliko se vijest pokaže kao točna, svaki njihov zajednički dvoboj biti će pomno i detaljno praćen. Vrijeme će biti najbolji pokazatelj odvijanja događaja, a javnost će biti o svemu pravovremeno obaviještena.

Comments are closed.