Tražila se karta više: VUKAN I PLAZONJA BOLJI U LJEPOTICI

Diljem Dalmacije: MARINKO NORAC KEVO PIKE I MARKO ŽANKO MARCINO ZA SENZACIJU
23 srpnja, 2016
Izvještavač za terena propustio primijetiti rezultat utakmice: TKO JE KRIV ZA TO?
24 srpnja, 2016

Tražila se karta više: VUKAN I PLAZONJA BOLJI U LJEPOTICI

Tonći Dragičević Tigar Marko Plazonja Ante Tonći Vukan

Zajedništvo najboljih balotaša Dalmacije na djelu

Već prije utakmice i na samom ždrijebu, organizator superpraćenog turnira u Koprivnom nam je najavio da nas čeka dvoboj ekipa koje su u dosadašnjem dijelu turnira najviše pokazale. Isti nas je odmah nakon meča kontaktirao konstatirajući da Koprivno ovakav derbi i ljepoticu još nije vidjelo.

Momci, naravno, nisu razočarali. Štoviše, prava sportska bitka trajala je tri teške partije, a na kraju je pobjeda mogla otići na obje strane.

Marko Plazonja i Ante Tonći Vukan podijelili su dva prva seta za 1:1 rezultat protiv Tonća Dragičevića, Nina Čovića Tigra i Željka Želje Vladimira. Treći set Plazonja i Vukan otvorili su sa 12:4, da bi fantastični i borbeni igrači sa „južne balotaške hemisfere“ sve okrenili u 13:12 vodstvo. Ipak, 4 punta u zadnjoj ruci donijela su Plazonji i Vukanu veliku pobjedu 16:13.

Odmah nakon utakmice došli smo do izjave Marka Plazonje: „Ovi momci su pravi fer i korektni sportaši i pakleno dobri igrači. Od dva valjača ne zna se koji bolje valja. A Tigar je zaista vanserijski pucač. Bilo je zadovoljstvo dijeliti teren s njima“.

Već je rečeno da se najkonkurentnije balote igraju na potezu Kaštela, Omiš, Sinj, a predvodnik vala pravih igrača je “najbolji od najboljih” Luka Žure. Slijedi ga cijeli niz igrača koji ga pokušavaju sustići svakodnevno radeći na svojoj igri po ovim staro-dalmatinskim pravilima sa špondama i gumom. Sve to čini preko trideset gotovo ravnopravnih ekipa u borbi za svaki turnir u okolici Splita. Ipak, Ante Vuković, Tonći Dragičević, Veseljko Tolj, Miro Mihaljević, Željko Klinac, Nino Čović Tigar i Željko Želja Vladimir su nedvojbeno igračine koji svima njima mogu ravnopravno parirati.

Ante Tonći Vukan Marko Plazonja

Plazonja i Vukan

Comments are closed.