Tri generacije Škrabića iz Gornjih Brela: VJEKO, TONI I VJEKO

Četvrtak i petak polufinale, finale „104“ u subotu: MARIN ILI TOMO BEKAN?!
14 veljače, 2017
Ante Kušeta i Ivan Listeš uvjerljivi i bez Bralića: VELIKI DERBIJI MLAĐIM IGRAČIMA
16 veljače, 2017

Tri generacije Škrabića iz Gornjih Brela: VJEKO, TONI I VJEKO

Jure Žižić Dado Pirić Vjeko Škrabić

Žižić, Pirić sa unukom i didom Škrabić

Nadmetanje parova u Bastu je već otpočelo. Tamo su se isprofilirali neki novi favoriti poput Ivana Klinca, koji će u ovom nadmetanju itekako imati što za reći u okviru svoje ekipe (Neven Jelić Jela). Jednako tako dogodila se jedna zanimljivost.

Naime, u igralište su ušli sin i „did“ Škrabić. Vjeko Škrabić stariji i Vjeko Škrabić mlađi. To nije prvi slučaj, a takvih situacija ima još. Ipak, pohvalno je obzirom da na mladima svijet ostaje, a ako unuk bude igrao kao njegov otac, odnosno sin od Vjeke starijeg, svjetski poznati Toni Škrabić „Pako“, tada za dinastiju Škrabić nema straha.

Toni je jedan od najboljih boćara u Hrvatskoj već dugi niz godina. Prava klasa od igrača. Otac je prije mnogo godina napravio igralište ispred kuće na kojem je Toni izučio boćarski zanat. Jako ga rijetko viđamo na bakelitu. Ipak, radi se o vanserijskom boćaru. Na spomenutom igralištu egzistira nadmetanje na kojem pobjednik dobiva jedan od najljepših pehara uopće u balotama, a finalna utakmica je tradicionalno fantastična fešta jića i pića.

Iako su momci u meću protiv velikih zvijezda bakelita, Jure Žižića i Dade Pirića, ostali „kratki“ u odnosu na ponjedu, nada je da će i najmlađi Škrabić očevim stopama, do samog balotaškog vrha.

Comments are closed.