U ČAST LEGENDI PRISUTNA I OBITELJ: Otvoren Memorijal „Zvonko Rančić“

Iko i Mate u finalu Stobreča 2018: NENO JURIČIĆ I PETAR BILOKAPIĆ SPREMNI
18 prosinca, 2018
Balote na Bolu na Braču: MURVIČANI U FINALU TURNIRA
22 prosinca, 2018

U ČAST LEGENDI PRISUTNA I OBITELJ: Otvoren Memorijal „Zvonko Rančić“

Renata Rančić

Dosadašnje izdanje Božićnog boćarskog turnira, koje se tradicionalno svake godine u prosincu održava u Splitu na Gripama, od ove godine nosi naziv „Memorijal Zvonko Rančić“, a u čast legendarnog boćara koji nas je napustio prije devet mjeseci.

Zvonko Rančić je bio jedan od najistaknutijih boćarskih dužnosnika u povijesti dalmatinskog i hrvatskog boćanja. Bio je član Boćarskog kluba Nada gdje je obnašao brojne dužnosti od igrača, trenera i djelatnika kluba. Od 1997. do 2004., s prekidima je pet godina bio izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske. Vodio ju je na dva svjetska prvenstva (Rijeka 1997. i Kranj 2001.), te tri europska (St. Chamond 2000., Grude 2002. i Chivasso 2004.). Bio je izbornik i 1997. na Svjetskim igrama u finskom Lahtiju, te 2001. U japanskoj Akiti, te na Mediteranskim igrama u Tunisu. Pod njegovim vodstvom hrvatski reprezentativci na službenim međunarodnim natjecanjima su osvojili dvije zlatne, 12 srebrnih i 7 brončanih medalja. Bio je član raznih tijela Hrvatskog boćarskog saveza, a od 1993. do smrti bio je tajnik Boćarskog saveza Splitsko – dalmatinske županije.

U nedjelju 15.12.2018 turnir je otvoren pred mnogobrojnim auditorijem, a prisutnima su se obratili dugogodišnji djelatnik BK Nada Ante Čulić, predsjednik boćarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije Ante Jurjević, član izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza Siniša Stipić i voditelj memorijala Branko Ćubela. Svečanosti je prisustvovala i obitelj Zvonka Rančića. Sin Pere Rančić i kći Renata Rančić, koja je svečano, bacanjem bulina, otvorila 1.Memorijalni boćarski turnir Zvonko Rančić.

Legendarni boćar Zvonko Rančić

Izvor: HOO

Comments are closed.