Utakmica generacije 2.dio: VELIKI REGIONALNI PROJEKTI I VAŽNOST UTAKMICE

Utakmica generacije 3.dio: GORČINA POLOVIČNO, OTOČANI „U SRIDU“
8 veljače, 2018
Utakmica generacije 1. dio: GDJE JE KRENULO NIZBRDO ZA LEGENDARNE „BASKE“
8 veljače, 2018

Utakmica generacije 2.dio: VELIKI REGIONALNI PROJEKTI I VAŽNOST UTAKMICE

Damir Pirić Mate Pavešković Božo Vladušić

Kratku verziju početka priče „Utakmica generacije 1.dio“ pročitajte ovdje, a sve skupa je dobilo nastavak u trenutku kada su Ante Pivčević, Siniša Stipić, Tiho Čorić, Damir Pirić, Mate Pavešković, Milan Velić i ostali nabrojeni entuzijasti zasukali rukave u punom smislu riječi i uhvatili se posla.

  1. Osigurana su sredstva za, prekrasnu, novu garnituru dresova koja je ugledala svjetlo dana već u prvom dijelu prvenstva, sa profesionalno dizajniranim i blago izmijenjenim novim i modernim grbom kluba, sa šahovnicom i trešnjom tugarkom kao simbolom u režiji Milana Velića.

  2. Igrači, iako dio rostera sa bitnim manjkavostima, uhvatili su se treninga kao nikada do tada s ciljem da pomogunu voljenom klubu.

  3. U međuvremenu su osigurana financijska sredstva za 80 posto troškova tokom tekuće natjecateljske sezone.

  4. Dogovorena je suradnja sa portalom „dalmacijabalote“ o međusobnoj suradnji i promociji boćanja na Naklicama i boćanja kao sporta općenito.

  5. Klub je dobio službene internet stranice te je dorađen web prostor ustupljen od strane regionalnog boćarskog saveza.

  6. Odlučeno je da će se klub kandidirati za sudjelovanje na jednom od europskih boćarskih nadmetanja na kraju sezone.

U međuvremenu momci su stigli do pobjede protiv kandidata za titulu BK Primošten i u tom trenutku se činilo da je cilj prve sezone ispunjen. Ali da sve ne teče po planu dogodila se nesretna zaustavljena štafeta nakon 8 prvih pogođenih boća i nešto lošija izvedba inače jako kvalitetnih igrača na tlu protiv solidnih gostiju sa Paga. Ekipa se junački borila, ali su se događali porazi. Na pragu treće lige, i kraja snova o ozbiljnim projektima) momci su bili pri rezultatu 3:7 protiv Vrgorca, da bi Damir Pirić spretno izvukao precizno izbijanje, a štafeta pobijedila na zaista nevjerovatan način. Za pobjedu 13:9 na kraju su se pobrinuli pojedinci i krug-par. Prvi dio sezone završio je rekorednom posjetom na Gripama prilikom utakmice Naklice – Metković. Metković je glavni kandidat za naslov prvaka, utakmicu su odlučivale jedna do dvije balote, koje su otišle, potpuno zasluženo, na stranu gostiju. Uslijedila je pauza, koju je klub dočekao na predzadnjem mjestu na tablici. Ipak, momci nisu odlučili stati i odsukati zavrnute rukave.

Izvršeni su razgovori sa vanserijski pedantnim Miljenkom Vrkićem kao predsjednikom MO Naklice, uspostavljena je veza sa jednim i jedinim Ivanom Pivčevićem kao najvećim zagovarateljem dvorane na naklicama i Siniši Stipiću je dano „zeleno svjetlo“ za nastavak diplomacije s ciljem odvođenja spomenutog projekta u sljedeću fazu:

  1. Spojene su sve relevantne fizičke i pravne osobe, legalnim i pravno legitimnim putem, kako bi iznašli riješenje za gradnju dvorane na Naklicama, s ciljem da omladinsko muško i omladinsko žensko boćanje na Naklicama dobije svoj dom i ne samo boćanje i ne samo na Naklicama, već da sadržaj bude multifunkcionalan i dostupan svim ljudima koji žive na području grada Omiša. Da Ana Juginović predvodi mlade boćarice u ženskoj konkurenciji, a Roko Velić u muškoj konkurenciji. Ana i Roko su samo dio talenata koji nemaju svoj sportski dom.

Ekipa je spremna dočekala nastavak sezone. Iznenadila bodom BK Otok u Sinju, ali tijesno izgubila od, još uvijek kandidata na naslov, Primoštena u gostima. Sve skupa je ekipu, iako sada već vrlo uigranu u odnosu na onaj novi početak sezone, ostavilo na posljednjem mjestu ljestvice. Ipak, u procesu se jako zahuktala borba a vrh lige, a mnogi kandidati za opstanak su svoje prilike propustili, dok prilike za BK „Naklice“, za klub koji je u sezonu krenuo sa dna, klub za koji svaki igrač nudi 110 posto u terenu i van njega i klub koji je nakon 6 mjeseci rovovskog rada još uvijek na tom istom dnu, slijede šanse za spas.

Koje šanse i kako su se one ukazale pročitajte u nastavku ove velike priče i kampanje „Dođite nas podržati kada je najvažnije“ 11.2.2018 u 15:00 na Gripama, na utakmici protiv Župe Dubrovačke.

 

Povezani članci:

Utakmica generacije 3.dio: GORČINA POLOVIČNO, OTOČANI „U SRIDU“

Comments are closed.