Utakmica generacije 3.dio: GORČINA POLOVIČNO, OTOČANI „U SRIDU“

Veliko finale Stobreča: LUKI ŽURI PRESTIŽNA TITULA U POJEDINCU
7 veljače, 2018
Utakmica generacije 2.dio: VELIKI REGIONALNI PROJEKTI I VAŽNOST UTAKMICE
8 veljače, 2018

Utakmica generacije 3.dio: GORČINA POLOVIČNO, OTOČANI „U SRIDU“

tiho-coric-ivan-coric-2

Kako su BK Naklice stigle do utakmice generacije pročitajte kroz dva dijela priče. 1.dio i 2.dio. A spomenuta utakmica BK Naklice – BK Župa Dubrovačka će se odigrati na Gripama u nedjelju u 15:00 sati. Tamo će boćarima sa Naklica svaka pomoć biti više nego potrebna. U skladu s tim momci na čelu sa Damirom Pirićem i Tihom Čorićem pozivaju sve prijatelje kluba da bodrenjem podrže ekipu.

Spomenuli smo već kako nakličani i dio ostalih entuzijasta već šest mjeseci „kopa i ore“ za klub, da bi ga doveli u šansu, samo jednu jedinu šansu da se projekti koji su esencijalni i važni za jako široku populaciju i regiju općenito realiziraju. Šansu koja ima izgled nestati u spomenutu nedjelju.

Obzirom na specifičan sustav nadmetanja u HBL i jednako specifičan „regionalni sustav ispadanja“ BK Naklice su trebale nekoliko ostalih rezultata da bi šansa koju u ovom momentu imaju bila nešto konkretnija. Naime, Naklicama je trebala pobjeda Gorčine protiv Marinića i barem bod Gorčine protiv Sokola u Splitu. Legendarni kralj željeza Branko Ćubela se svojski trudio, sa svojim momcima pobjedio Mariniće, ali za Sokola, koji ozbiljno napada povijesno drugo mjesto u regularnom dijelu prvenstva nije imao snage.

Ipak, potpuno poklapanje svih ostalih rezultata i velika i iznenađujuća pobjeda BK Otok u Dubrovniku protiv Župe Dubrovačke ostavile su BK Naklice u situaciji da potpuno i nedvojbeno same kroje svoju sudbinu. Boćar Otoka Ivan Katić je u poziciji da uzme i nakličko državljanstvo ukoliko Naklice dobiju utakmicu u nedjelju protiv Župe Dubrovačke. Dine Botica, Ivica Bilokapić, Pike i ostali su „ni krivi ni dužni“ Naklicama omogućili da se eventualnom pobjedom u nedjelju značajno odmaknu sa začelja u sigurnu zonu. Ivan Katić i njegovi momci su projektu dvorane i svim ostalim iznimno važnim projektima za našu dicu, za mladost Dalmacije, Omiša i Poljica udahnuli novi nasušno potreban kisik i doveli u šansu igrače Naklica da nakon pola godine mukotrpnog rada i truda taj isti trud nagrade. Da udare temelj jakim Naklicama, jakom klubu sa jasnom vizijom i još jasnijim planovima i programima na putu do vrha.

Neki od projekata u budućnosti su:

Formiranje „Centra za razvoj brzinaca“ pri kojem bi mladi i oni još uvjek aktivni trkači imali sve ono najbolje što bi ih trebalo pripremiti za vrhunska dostignuća. Projekt bi uključivao školovanog trenera i zlata vrijednog Ivu Topića kao savjetnika, Sinišu Stipića kao kineziologa te nekog od klasnih brzinaca kao edukatora. Sama priprema zahtijeva cijeli niz parametara koje je potrebno obuhvatiti, a program 3+4 godine (2017 do 2020 i 2020 do 2024) je već u izradi. Cilj je da program iznjedri kandidata za olimpijske igre u boćanju 2024 u Parizu.

Izrada detaljnog nutricionističkog plana za svakog mladog sportaša te rad mladih igrača sa sportskim psiholozima.

Prijava BK Naklice za nositelja projekta juniorska ekipa BSSDŽ, prilikom čega bi se (u slučaju da Naklice budu ta ekipa) logistika ekipe BK Naklice brinula o pomlatku u županiji, čiji bi neizostavan dio bili Roko Velić, Ana Juginović i Frane Pivčević.

Zbog svega navedenog utakmica u nedjelju je jedna od najvažnijih u povijesti kluba. Cijela ekipa, bez iznimke i niz ljudi oko kluba, vanjski suradnici i prijatelji kluba dali su svoj obol kako bi momci stigli u šansu postaviti temelj jakog kluba i konačno projekt bespovratno zakotrljati u bolje “sutra”. Šansu pri kojoj će momcima trebati velika i jaka podrška sa tribina.

Ivan katić

Boćar BK Otok Ivan Katić

Comments are closed.