Veličanstveno finale Koprivnog: ROKO ŽURE I ROKO ALJINOVIĆ NAJBOLJI !

ROKO ŽURE I ROKO ALJINOVIĆ: „Autsajderi“ ili „šutljivi favoriti“ i sukob stilova?!
27 srpnja, 2019
ZVIJEZDA JE ROĐENA: Kada Vinka Hercega možemo očekivati u srednjoj Dalmaciji?!
28 srpnja, 2019

Veličanstveno finale Koprivnog: ROKO ŽURE I ROKO ALJINOVIĆ NAJBOLJI !

Kako se vodi pravo nadmetanje pokazali su „Sokolovi“ Dugopolja i Koprivnog na čelu sa svojim kapetanom te uvijek odlično Karlovačko pivo. Set do 12 punata do četvrtfinala se pokazao kao puni pogodak. Do tada je hrpa favorita već ispala upravo dijelom zbog tog novog pravila.

Finalna utakmica pružila je klasik za godine. Igrač dosadašnjeg dijela turnira i nositelj igre svoje ekipe Ante Plazonja je nešto skromnije ušao u meč. Roko Aljinović i Roko Žure su otvor “srca i duše” igre protivnika znalački iskoristili i meč otvorili sa 10:3, a nakon toga i 1:0 u setovima. Tada u igru ulazi Fabjan Barić umjesto Jure Keruma, Plazonja ide na prvara i dvojac Barić, Plazonja tutnja drugim setom za 1:1. U trećem setu Plazonja i Barić propuštaju dvije velike šanse na 5:4 i 7:7, što daje posljednji “vjetar u leđa” popularnim srinjanima Roku i Roku, za veliko i zasluženo 2:1 slavlje. Pored igrališta nije bilo slobodnih mjesta, a treći igrač u ekipi pobjednika Gabrijel Miketek nije imao potrebe ulaziti u igru.

Nademtanje će ostati zapamćeno i po tome što je u finalnoj utakmici parova za jednu ekipu nastupilo četiri igrača, jer je pri 7:12 rezultatu u trećem setu umjeto Fabjana Barića u igru ušao Toni Bašić. Roko Aljinović i Roko Žure su ovom pobjedom pokazali na koji način mladi igrači zaslužuju status zvijezda igre, a to je: Kompaktnom igrom sa vrlo malo oscilacija, kontroliranim tempom igre i solidnim učinkom unutar odigravanja. Sa još više utakmica i sa još više iskustva momci će nedvojbeno stići i do relativno malog broja pogrešaka u vođenju igre. Tada (a to znači uskoro) će ovaj dvojac biti konkurentan na svim „Grand slamovima“ za titulu, zbog čega su Roko i Roko najveći dobitak vrhunskog „Bakelita“.

Mnogo toga od navedenog se može konstatirati za Plazonju, Keruma i na kraju kompletnu drugoplasiranu ekipu, zbog čega je najveći pobjednik „Balotanje u Dalmaciji“, koje je nakon Marina Aničića prošle godine dobilo još nekoliko odličnih mladih igrača sudionika finala sa vrhunskim nivoom igre.

Comments are closed.