Veliko finale Stobreča: LUKI ŽURI PRESTIŽNA TITULA U POJEDINCU

Veliki omiški derbi Marinu Ribičiću: LUKA ŽURE I SLAVE MARETIĆ ZA FINALE
26 siječnja, 2018
Utakmica generacije 3.dio: GORČINA POLOVIČNO, OTOČANI „U SRIDU“
8 veljače, 2018

Veliko finale Stobreča: LUKI ŽURI PRESTIŽNA TITULA U POJEDINCU

 Sutra veliko finale Stobreča u 17:30: MARIN RIBIČIĆ I NENO JURIČIĆ PROTIV LUKE ŽURE I LUKŠE BRATIMA

Jedno od najvećih i najsnažnijih balotaških nadmetanja uopće stiglo je do svog kraja. U finalnoj utakmici susrele su se dvije istinske legende balotanja, dva valjača i igrača svjetskog kalibra, Luka Žure i Marin Ribičić.

Očekivala se neizvijesnost koja je u jednom smislu ipak izostala obzirom da je Žure slavio relativno lagano, rezultatom 2:0 u setovima. Balotaški insajderi znali su da će Ribičić pokušati receptom koji je uspio Igoru Žuljeviću prije nešto više od godinu dana, sa mnogo naslanjačkih balota u čemu je Ribičić nenadmašan. Ipak, takva igra nosi određeni rizik, na koji je Marin, istini za volju bio spreman. Na kraju njegova preciznost nije bila na visini koju je prezentirao Žuljević te je Žure materijalizirao prednost koju nominalno ima u smislu ukupnog postotka točno odigranih balota. Žure je ponajbolji igrač gume i značajno bolji pucač od Ribičića te u najmanju ruku jednako taktički potkovan. Sve skupa rezultiralo je velikim i zasluženim slavljem Žurinih navijača. Ribičić je imao svoju rolu pri čemu je umalo okrenuo drugi set u svoju korist, što na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu.

Veliki igrači, ali i ljudi:

Nedugo nakon finala, Luka Žure je zajedno sa Nikšom Armandom pokrenuo jednu hvale vrijednu akciju u koju su uključeni isključivo balotaši iz srednje Dalmacije. Ribičić se zajedno sa cijelim nizom balotaša žurno u istu uključio obzirom da je i sam prošao traumu borbe sa teškom bolesti. Prijatelji balotanja informacije mogu dobiti u većini balotaških centara, a primarno u Stobreču i Čondić (Kaštela).

Comments are closed.