VELIKO FINALE “OŽUJSKO KUPA 2018”: „Naklice“ na balotaškom vrhu svijeta

Danas rasplet i „Pirane“ u polufinalu: DRAMA ČETVRTFINALA DOSEGLA VRHUNAC !
11 kolovoza, 2018
Preko Splita do naslova u Sinju: RENOMIRANI MEDIJI O EKIPI NAKLICE I ŽUJA KUPU
15 kolovoza, 2018

VELIKO FINALE “OŽUJSKO KUPA 2018”: „Naklice“ na balotaškom vrhu svijeta

Mate Pavešković Damir Pirić Ivan Žuljević Siniša Stipić

Nevjerovatan ambijent, produkcija kakve se nebi posramile ni najveće sportske priredbe, nekoliko tisuća ljudi iz svih krajeva Hrvatske, odlično uređena igrališta iz kojih se izvuklo najviše, drama u terenu i neizvijesnost na najvećem mogućem vrhuncu, na kraju i koncert „Prljavog kazališta“. Nedvojbeno „spektakl za godine“ na novoj lokaciji u odnosu na sezone prije ove i pun pogodak fenomenalnog organizatora u svakom smislu riječi.

Da bi se turnirsko nadmetanje osvojilo u konkurenciji od preko tisuću ekipa mnogo se toga treba, uz dobru igru, poklopiti. Nešto lakši polufinalni ždrijeb i igranje finalne utakmice na terenu na kojem ni „Pirane“ (Ivica Svalina, Damir Kalaš i Ivan Zeljković) u polufinalu, ni „Studenac“ (Lukša Bratim, Marin Ribičić i Neno Juričić) u finalu nisu igrali. Sve se to poklopilo ekipi „Naklice“ (Damir Pirić, Mate Pavešković, Ivan Žuljević i Siniša Stipić), koju su podržavali mnogobrojni mještani „Naklica“, prijatelji BK „Naklice“, BK „Sveti Ante“ i mnogi drugi prijatelji i navijači iz Omiša i regije.

Preokreti u polufinalima:

Ekipu „Naklice“ čine igrači koji u zbroju imaju preko stotinu turnirskih pobjeda. Sva četiri igrača imaju plasman među najboljih 16 igrača regije za godinu po “dalmacijabalote.com”. Dakle, radi se o prekaljenim igračima sa jako malo grešaka u vođenju unutar igre, koji ni u jednom trenutku neće pokleknuti atmosferi niti situaciji u terenu ili van njega. Upravo zbog takvog rezimea u grotlu Sinja i u poprilično prosječnoj igri u prvom polufinalu „Naklice“ su „preživjele“ nevjerovatnu utakmicu Ivice Svaline na pucaču koji je u prva dva sata igre promašio dvije balote, a sedam „reštao“, i ogroman zaostatak od 8:18 za 21:19 pobjedu.

U drugom polufinalu ekipa Studenac, koju čine četiri jednako velike zvijezde ove prekrasne igre je imala 20:14 prednost, da bi u drami protiv legendi bakelita Mate Kesića, Jure Juke Radmana i Ivana Šuška jedva izvukla 21:18 dramatičnu pobjedu.

Grandiozno finale i veliko rivalstvo ekipa:

U finalnoj utakmici „Naklice“ su zaostatak od 0:4 u startu zbog nešto boljeg poznavanja terena i briljantnog perioda igre pretvorile u prednost 15:5 vrlo brzo. Tada do svoje prepoznatljive igre dolazi Nediljko Neno Juričić za ekipu „Studenac“, reagira briljantno i vraća sa svojim suigračima ekipu u 13:16, 15:18 i šansu za dva punta i priključak. Ipak, Naklice su i to izvukle za pobjedu 21:15 i veliko slavlje kako u Sinju i Omišu, tako u prekrasnom mistu u srcu „Poljičke Republike”, na Naklicama.

Tko su šampioni ukratko i rekorder Ivan Žuljević:

Goropadne „Naklice“ su imale tehnički najpotkovanijeg pucača u balotama i hodajuću legendu ove igre Damira Pirića. Imale su čovjeka koji je prvi u povijesti obranio „Žuju“, najboljeg valjača turnira (službeno proglašenog od strane organizatora) i rekordera po broju uzastopnih pobjeda (22) na Žuji Ivana Žuljevića, čiji niz još traje. Jednog od najkompletnijih i najkvalitetnijih balotaša današnjice te Top 3 (u najmanju ruku) od 10 000 igrača po velikoj većini mišljenja Matu Paveškovića, i luksuz da igrač sa 26 osvojenih nadmetanja iz 33 finala i najbolji igrač “Bakelita” za godinu (2015.) Siniša Stipić bez pogovora po potrebi šeta, bodri momke podržavajući hijerarhiju i svaku odluku unutar ekipe. Četiri strašna individualca i velike zvijezde „Bakelita“ stopljenih u mega momčad iza koje stoje „Grad Omiš“, Boćarski klub „Naklice“ i Nakličani u mistu i van njega, predodređeni da budu „Broj 1“, predodređeni da budu najbolji.

Naklice 33

Naklice

Naklice SD

Comments are closed.