Veljko Maretić nakon trijumfa: „KAD MI RODIJAK ISPADNE, NASLOV JE SAMO MOJ!“

Veliko finale Kacunara: SKEJO I PLAZONJA PROTIV VELJE MARETIĆA I BILOKAPIĆA
26 lipnja, 2016
Sinjska mladost na djelu: TOMAŠEVIĆI ODLIČNI, DERBI ŽURI I BRATIMU
28 lipnja, 2016

Veljko Maretić nakon trijumfa: „KAD MI RODIJAK ISPADNE, NASLOV JE SAMO MOJ!“

Petar Bilokapić Igor Milas Veljko Maretić

Petar, Igor i Veljo

Jučer je odigrano finale jednog od najsnažnijih balotaških turnira u Dalmaciji. U njemu su se sastali Petar Bilokapić i Veljko Maretić protiv Marka Plazonje i Marka Skeje.

Tijek utakmice:

Skejo i Plazonja su izvanredno otvorili utakmicu i došli do 13:6 prednosti. To je upravo ono što su priželjkivali. Ipak, to je bilo sve što su pokazali do kraja utakmice. Prvi set je okončan 16:13, dok su drugi set Bilokapić i Maretić pobijedili mnogo lakše. Dio pobjedničke ekipe je i ,neizostavni, Igor Milas koji je sudjelovao u utakmici prvog kola. Od tada su Bilokapić i Maretić bili neprikosnoveni, te Milas nije imao potrebu pojačavati sastav.

Nakon utakmice Veljko Maretić je izjavio: „Ja sam samo čekao da mi rodijak Slave ispadne sa turnira. Kada se to desilo ostalo je bila samo formalnost“. Ova izjava je zaista nevjerovatna, a prosječan pratitelj balota bi mogao promisliti da Luka Žure, Denis Ramljak, Hrvoje Milavić, Lukša Bratim, Marko Plazonja, Marko Skejo, Ivan Šošić Rico, Dine Botica, Jure Žižić, Zdrave Lijić, Jole Šerić, Mate Kesić, Pajo Brkić, Juka Radman, Igor Žuljević, Neno Juričić, Šimun, Ante i Ino Bilandžić, Jure Župa, Tonći Čizmić, Tiho Barać i mnogi mnogi drugi niti ne znaju gdje je Kacunar i da na turniru nisu sudjelovali. Inače, svi navedeni su turnir igrali i ostali jako kratki u potrazi za titulom, a Maretićevom samopouzdanju očito nema kraja.

Također Marko Plazonja je kao pravi sportaš izjavio: „Kada se priča o pobjedama svatko voli vidjeti svoje ime. Izgubili smo, protivnik je bio mnogo bolji, pogotovo u drugoj partiji i čestitam mu na pobjedi”.

Iznenađenja i ponovna revolucija u balotama na pomolu:

Sada slijedi jedna jako kratka pauza na Kacunaru, a nakon toga ukoliko se najave organizatora obistine, onaj sljedeći Kacunar mogao bi u krug dva tri najbolja turnira u godini.

Također, ozbiljnu konkurenciju mogao bi mu napraviti i onaj sljedeći turnir u Brnazama za koji organizator priprema iznenađenje koje u balotama nije viđeno već dobrih 20-ak godina. Sve je još u povojima, a jedan i drugi turnir potvrđuju svoj veliki uzlet naprijed, ravno i točno prema samom vrhu kada je balotaška karta turnira u pitanju. Svaka čast i hvala za ove velike entuzijaste balota.

Comments are closed.