Žuri, Bratimu i Brkiću „fair play“ potez godine: NIKOLI ŠAMADANU PRVO FINALE !

Danas finale Omiša: MARIN RIBIČIĆ I BOŽO RIBIČIĆ U POLUFINALU U MAKARSKOJ
10 studenoga, 2016
Konačno pobijedio i bez bolje polovice: JURI BARTULIĆU „POJEDINAC“ BEZ LARE
11 studenoga, 2016

Žuri, Bratimu i Brkiću „fair play“ potez godine: NIKOLI ŠAMADANU PRVO FINALE !

denis-ramljak-nikola-samadan

Denis Ramljak i Nikola Šamadan

Skupilo se navijača iz Konjskog, Koprivnog, Dugopolja i šire okolice i svi u Glavice. Razlog tome je polufinale u kojem su Nikola Šamadan i Denis Ramljak pobijedili svog protivnika za plasman u finale. Najvažnije u ovoj priči je da je Šamadanu ovo prvo ozbiljno finale u karijeri i dokaz da se rad na igri itekako isplati. Momci sada čekaju protivnika i ishod druge polufinalne utakmice, koja je na rasporedu u subotu.

Za to vrijeme najavljivano finale Omiša odgođeno je u posljednji trenutak. Naime, balotaška igra, kako nas uči „pjesnik iz Vinova“ Paško Gotovac, naprosto mora počivati na fer odnosu među akterima, makar po cijenu ishoda utakmice. Finale Omiša je jedna od najvećih utakmica u godini, a Luka Žure, Lukša Bratim i Ivica Pajo Brkić su se još jednom pokazali kao pravi sportaši i ljudi.

Kod protivničke ekipe jedino je Toni Bašić bio spreman za igru. Tomislav Bašić Tomo za istu je bio potpuno onemogućen zbog teške ozljede koljena, dok je Ivan Šušak zbog osobnih razloga u posljednji trenutak naprosto morao propustiti utakmicu.

Pravno gledano, prvo mjesto i pehar ekipi Bratim, Žure i Brkić ili igra ozljeđenog igrača (s obzirom da se radi o igri par), što bi u ovom slučaju opet značilo sigurnu pobjedu iste ekipe.

Ipak, momci (Žure, Bratim i Pajo Brkić) potpuno nedvosmisleno inzistiraju na odgodi utakmice u trenutku kada je ona već trebala započeti, što je fantastično. Na tribinama je bilo jako mnogo ljudi, bez obzira na vremenske uvjete. Među njima je bilo i djece, kojima su ovi istinski ambasadori balota primjerom pokazali kakav bi odnos prema protivniku i igri trebalo gajiti.

Organizator se ispričava svim gledateljima, koji su na finale pristigli u jako velikom broju, te obaviještava javnost da će ukoliko ovako nepredviđenih situacija ne bude, finale biti odigrano u nedjelju u 15:00.

luksa-bratim-luka-zure-ivica-pajo-brkic

Lukša Bratim, Luka Žure i Ivica Pajo Brkić

Comments are closed.