Završeno posljednje nadmetanje u godini: MATE I MATE NAJBOLJI U ŽRNOVNICI

ANALIZA: Fantastični Renato Markoč i koliko mogu klasični boćari u bakelitu danas?!
29 prosinca, 2017
20-ak boćarskih dragulja na djelu: NEDJELJA 21.1.2018 – 13:00 – DVORANA SINJ
20 siječnja, 2018

Završeno posljednje nadmetanje u godini: MATE I MATE NAJBOLJI U ŽRNOVNICI

Mate Pavešković Mate Kesić

Dok se krunidba novog kralja bakelita Marijana Botice već gotovo odvila, dok su otac i sin Žuljević ostvarili povijesni uspjeh i dok su se analizirale mogućnosti klasičnih boćara ovog momenta u dvobojima sa naboljim igračima u popularnoj dalmatinskoj igri skraćenog naziva bakelit, Mate Kesić i Mate Pavešković su imali druge obveze i poslove.

Naime, oni su u finalnoj utakmici parova u Žrnovnici poprilično uvjerljivo svladali odličnu domaću kombinaciju Ratko Kovačević i Tonći Jakulj rezultatom 2:0. Jakulj i Kovačević nisu igrali niti blizu loše, ali su zato Kesić i Pavešković naprosto briljirali od prve minute utakmice. Stigli su do rane 14:5 prednosti koju su pretočili u 16:9 slavlje u sklopu prvog seta. Drugi set su okončali još uvjerljivije za veliko slavlje.

Ovom pobjedom Mate Pavešković se probio na odlično 11. mjesto u poretku, “Rankingu“, najboljih balotaša regije u 2017. godini, dok će Kesić godinu zavšiti na 14. mjestu istog tog poretka. I jednom i drugom je ovo drugi plasman među „Top 16“ najboljih igrača regije po „dalmacijabalote.com“ u posljednje tri godine, što je zaista fantastičan doseg.

Comments are closed.