Marin i Toni Gruica, Han, Omiš, Kacunar: ODIGRANA TRI VAŽNA ČETVRTFINALA

Juri Škokiću drama Koprivnog: VLATKO BAN, BOŽE RIBIČIĆ I SINJSKI RONALDO
24 listopada, 2016
ODLIČNE ZAVRŠNICE VELIKIH TURNIRA I BOŽO RIBIČIĆ I BORO LOZINA ZA POBJEDE
26 listopada, 2016

Marin i Toni Gruica, Han, Omiš, Kacunar: ODIGRANA TRI VAŽNA ČETVRTFINALA

marin-gruica-toni-gruica

Marin Gruica i Toni Gruica

U vrlo važnom meču, kako za Han tako i za utrku najtrofejnijeg igrača u godini, Veljo Maretić i Petar Bilokapić su rezultatom 2:0 pobijedili Matu Kesića i Antu Tonća Vukana. Momci su okrenuli 4:11 zaostatak iz prvog seta u pobjedu. U drugom su Kesić i Vukan su imali polušansu. Ipak, premalo, a Velju i Petra u polufinalu čekaju Ivan Bašić „Mora“ i „Vuk“. U finalu su već Joško Modrić i Dario Tenžera, a Kesić je ovim porazom nagovijestio da će, vrlo moguće, najviše turnira u godini osvojiti netko od konkurenata.

Omiš se oprostio od odličnih Ante Vukovića Dugog, Duje Pešića Bakaje i Tonća Dragičevića. Njih su 2:0 rezultatom pobijedili odlični Luka Žure i Lukša Bratim. Još se jednom pokazalo da je u srednjoj Dalmaciji „težak ždrijeb“ nemoguće ili rijetko moguće petvoriti u osvojen turnir. Ipak, gosti iz Vrgorca zaslužuju potpuni respekt za prikazano na turniru, jednako kao što su to zaslužili i u Koprivnom. Danas je na rasporedu još jedno “derbi četvrtfinale” i to Mate Kesić/Igor Žuljević/Juka Radman protiv para Mate Pavešković/Iko Palaversa.

Na Kacunaru su Zdravko Lijić i Jure Žižić propustili pobijediti svoje četvrtfinale, s obzirom da su imali iznimno veliku šansu kod seta prednosti i 11:8 u drugom, te pet na jednu balotu u ruci. Tonći Čizmić i Siniša Stipić uspjeli su okrenuti stvari za 2:1 pobjedu i plasman u polufinale.

U Jesenicama su Marin Gruica i Toni Gruica pobijedili prvog osvajača Jeseničkog turnira iz daleke 1997. godine i to ekipu „Matušić“ rezultatom 2:0. Mladost Dubrave i Sitnog Gornjeg ovime je dobila još dva turnirska igrača, a već etabliranim igračima na potezu Sitno – Dubrava neće biti lako niti na nedjeljnim treninzima „Kod Dunde“, a kamoli na turnirima.

Comments are closed.