REKORDI PO GODINAMA IGRANJA, GODIŠNJA POSTIGNUĆA I ZVIJEZDE BALOTANJA

Što nas čeka dogodine?! JOŠ BOLJE PLANIRANJE I NEIZVIJESNA UTRKA
30 prosinca, 2016
Bari izvukao 0:16: TONĆI JERIĆ U NOVU GODINU ULAZI U STAROJ FORMI
30 prosinca, 2016

REKORDI PO GODINAMA IGRANJA, GODIŠNJA POSTIGNUĆA I ZVIJEZDE BALOTANJA

Luka Žure Roko Mužinić meta

Zvijezda balotanja Luka Žure i legendarni Roko Mužinić

Ono što je sa stopostotnom sigurnošću moguće tvrditi od 2013. godine (neki parametri) i od 2015. godine (većina ostalih parametara), biti će bilježeno u rubrikama: „Godišnja postignuća“ i „Rekordi“.

Već smo konstatirali da je prava šteta da detaljnije praćenje i zbrajanje rezultata za igrače nije zaživilo mnogo „prije portala“, a onaj dio parametara za koje imamo apsolutno stopostotno točne podatke od 2013. godine se odnose na podatke o rezultatski najuspješnijem igraču. Te dileme je riješio tada neprikosnoveni Luka Žure na način da je osvojio najviše konkurentnih balotaških nadmetanja dvije sezone za redom. U skladu s tim i zbrojem baš tih rezultata, ona iduća, 2017. sezona će nam dati 5. po redu kralja bakelita.

Osim najboljih igrača u godini, putem rubrike rekordi biti će vidljive bilješke i o „Top 16“ najboljih igrača u godini, koji će po „dalmacijabalote.com“ imati „All Star“ status. Jednom među najboljima, uvijek među najboljima. Međutim, navedeno dostignuće samog jednom ostvariti nije niti blizu lagan zadatak, a lista pravih igrača koji se na njoj nisu našli je poduža.

“Povijest” turnirskog balotanja na staro-dalmatinski način, odnosno njena prva i 95 posto točna verzija (za dodatne dorade biti ćemo jako otvoreni), je pri kraju, a izazovi za budućnost su, između ostalog, organizacija „All Stars“ turnira balotaških zvijezda i izbor „zaslužnih balotaša“ iz nekih prošlih vremena i godina.

I na kraju, “Ranking” igrača kao najkontroverzniji i najzanimljiviji dio portala, izmijenio je mnogo toga. Promjenama nije kraj što će nam pokazati vrijeme, a ono što je u “narodu” ili među balotašima dobilo neke nove obrise i nepisana mjerila je činjenica da nitko od ozbiljnih igrača i ljubitelja balota nije, kao što je to nekad bio slučaj, spreman tvrditi: Najbolji su Ante, Mate i Stipe ili Igor, Mate i Luka. Rezultat je, naprosto, mjerilo svega, a zasigurno u posljednjih pet godina (a to je vjerovatno slučaj od kada “Kula” nije u punom sastavu) niti jedne godine se nije dogodilo da za redom tri najbolja igrača u prethodnoj godini, budu najbolji (rezultatski najuspješniji) i u onoj sljedećoj.

Comments are closed.